AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, traktör konusunda sağladıkları desteklerle köylerde traktörünü yenilemeyen kalmadığını belirterek, ''Yılda 40 bin traktör değişimi olan bir Türkiye haline geldik'' dedi.

     Bozdağ, milletvekili adayları ve partililerle birlikte Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz'ü ziyaret etti. Bozdağ, yaptığı açıklamada, 12 Haziran'da çiftçilerin desteğini ve dualarını beklediklerini söyledi.

     Tarım sektöründe uğraşanlara yönelik önemli hizmetler yaptıklarının altını çizen Bozdağ, ''İktidara geldiğimiz zaman çiftçinin, besicinin devlete olan borcunu yeniden yapılandırıldık. Pek çok çiftçi bundan istifade etti. Hem borcunu ödedi hem de yeniden kredi alma imkanına kavuştu'' diye konuştu.

     Müteselsil kefillikle ilgili pek çok kişinin sorunu bulunduğunu, ancak bunun da artık ''tarihe karıştığını'' vurgulayan Bozdağ, köylerde sulamada kullanılan elektrikle ilgili sıkıntıları ortadan kaldırmak için 4 kez borçları yeniden yapılandırma imkanının sağlandığını bildirdi. Bozdağ, buna rağmen yapılandırmadan yararlanmayanların çıktığını, yeni yasa ile bir kez daha bu kişilere fırsat sağlandığını ifade etti.

     Mazot fiyatlarını aşağı çekme imkanının fiilen kolay olmadığını dile getiren Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

                ''Böyle olunca fiyatta bir yükseklik var. O nedenle az da olsa mazot desteğini, gübre desteğini hayata geçirdik, hububatın prim ödemesini ilk defa hayata geçirdik. Traktör konusunda sağladığımız finansmanlarla, ödeneklerle köylerde herhalde traktörünü yenilemeyen insan kalmamıştır. Yılda 40 bin traktör değişimi olan bir Türkiye haline geldik. Hem hayvancılık kredileri hem de Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla çiftçiye verilen kredi faizleri yüzde 59'dan neredeyse sıfırlara indi. Ziraat Bankası kredileri de aynı şekilde düştü, vadeler uzadı, imkanlar arttı. Yozgat'ta kredi kullanan çiftçi sayısı 3 kat arttı. Bu, Yozgat için önemli bir gelişme oldu. Yozgat'ta köylere 10 bin hayvan dağıtımı yaptık, vatandaşlarımız istifade etti. Kırsal kalkınma projeleri ile Yozgat'ı ileri düzeyde destekledik. Bizden önce Yozgat'ta 4 bin küsur civarında çiftçi emeklisi vardı. Şu anda 11 bin 566 emekli var. Yeni yapılandırmada 7 bin civarında bir müracaat oldu. Neredeyse köylerde hemen hemen her eve emekli maaşının, sürekli bir gelirin girme yolunu açtık.”

Editör: TE Bilişim