AK Parti Yozgat Milletvekili adayı olacak 4 ismin belirlenmesi için öngörülen ilk aşamadan bir tanesi olan temayül yoklamasını Pazar günü gerçekleştirdi. Delege katılımının yoğun olduğu temayülde oy verme işlemi sabah saat 10.00’da başladı. 

AK Parti’nin temayül yoklaması Yimpaş Alışveriş Merkezi Kongre Salonu’nda yapıldı. AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Üyesi Hasret Yavuz, Kadın Kolları Komisyonu Üyesi Dila Zeynep Yurten ve çok sayıda partili katıldı. 



İŞLER: “TEMAYÜLÜ ÖNEMSİYORUZ”

Temayül öncesi konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti’nin adaylarını en demokratik şekilde belirleyeceğini ve bu kapsamda da temayül yoklamasının genel merkez nezdinde önemli olduğuna değindi. 
Yozgat’ta AK Parti’ye teveccühün oldukça fazla olduğuna şahitlik ettiğini ifade eden Emrullah İşler, temayül yoklamasının hayırlı olmasını diledi. 

LEKESİZ: “DELEGEYİ ÖZGÜR BIRAKIN”

Daha sonra konuşan AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz ise, 7 Haziran’da yeni Türkiye’nin inşası süreci için Yozgat’ta ilk adımı attıklarını ve temayül yoklamasıyla birlikte partinin aday belirleme kriterlerinden en önemlisini yerine getirdiklerini söyledi ve aday adaylarının delegeleri rahat ve özgür bırakması talebinde bulundu. 
Konuşmaların ardından kurulan sandıklarda oy verme işlemi başladı. İlçelerden gelen delegeler kendi sandıklarında oy kullanma işlemi gerçekleştirdi. Özellikle Sorgun teşkilatının üye sayısının fazla olması münasebetiyle Sorgun teşkilatı için ayrı alanda sandık kuruldu. 
AK Parti’nin delegeleri saat 16.00 ya kadar oy kullanma işlemini devam ettirdi. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sandıklarda biriken oylar açılmadan partinin genel merkezine gönderildi.


Editör: TE Bilişim