Yozgat’ta AK Parti, MHP ve CHP’nin genel seçimlerde ön plana çıkacak. AK Parti’nin 4-0 hedefi ile hazırlandığı genel seçimlerde, MHP’de aynı iddiayı ortaya koyarken, CHP bu süreçte şimdilik sessizliğini koruyor. Siyasi hareketliliğin şekilde devam ettiği Yozgat’ta, AK Parti’nin birinci tercih olarak sahaya inen 40 aday adayı delege ve teşkilat ziyaretleri yapıyor. 
Araştırma şirketlerinin yoğun markaj altına aldığı Yozgat’ta aday adaylarının temayül öncesi sandıkta oy kullanacak delegeler üzerinde yoğunlaşması dikkat çekiyor. İl merkezinden ziyade ilçelerde hareketlilik daha yoğun yaşanıyor. 
1 Mart Pazar günü yapılacak temayül yoklaması öncesinde aday adayı sayısının fazla olması ilçelerdeki hareketliliği de artıyor. Milletvekili aday adayları ilk olarak ilçe başkanlarını daha  sonra da temayülde oy kullanacak delegeleri birebir ziyaret etti.
AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, 1 Mart Pazar günü teşkilat temayül yoklamasında aday adaylarının ilk değerlendirmeden geçeceğini söyledi. Sonrasında genel merkezimizde üç kademeli oluşturulan komisyona girecek adayların ara komisyonda da eleme usulü ile değerlendirmeye tabi olacağını bildirdi. 
Yozgat’ı birinci tercih olarak tercih eden 38 milletvekili aday adayları şöyle: “Abdulkadir Akgül, Ayhan Çelik, Birsen Şöhret, Burhan Güvenç, Cengiz Erbir, Derviş Burak Binici, Ertuğrul Soysal, Ertuğrul Erdal, Fadime Hepşen, Fahri Açıkgöz, Fatih Muratdağı, Hasan Özdemir, Hasan Hayri Doğruyol, Hüseyin Alp Doğan, İbrahim Neşeli, İskender Minar, İsmail Yılmaz, Mesut Mete, Metin Aksoy, Muhammet Emin Zararsız, Murat Şen, Mustafa Özdemir, Nesimi Gözübüyük, Nuriye Özel, Nurullah Nurdoğan, Osman Doğan, Osman Güneş, Ömer Aydoğmuş, Sabit Akdaş, Salim Kahramanoğlu, Satılmış Öz, Taner Demirer, Tuncay Şener, Vehbi Kılıç, Yaşar Erdem, Yusuf Başer, Yücel Daniş, Zeki Karatekin”

Editör: TE Bilişim