Türkiye’nin üç büyük ilindeki askeri birliklerin az gelişmiş illeri taşınmasını gündeme getiren AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, memleketinin futbol takımını desteklemek için geldiği Yozgat’ta günlerdir kamuoyunu meşgul eden projeyle ilgili gerçekleri İleri Gazetesi’ne açıkladı.
İki yıldır ülkenin bekasıyla ilgili proje çalışmaları olduğunu ve milletvekili olduktan sonar kışlaların başta kendi memleketi Gümüşhane ve Bartın olmak üzere az gelişmiş tüm illere dağıtılması için çalıştığının altını çizen Üstün;
“İki yıldır takip ettiğim tek konu budur bunu ben sadece kendi ilim için değil ülke için çok önemli görüyorum. Hakikaten 300-500 bin civarında bizim askeri birliklerimiz var bunu 15’er bin 20’şer bin Anadolu’nun sakin şehirlerine taşıdığımız zaman 30-40 şehrin hayatı kurtulur. Büyük şehirlerin de o çözemediğimiz yüklerinin bir kısmını da artık üzerimizden atmış oluruz.
Bizim bu yılki bu yılki bütçe görüşmelerimizde bu tekrar gündeme getirip soru halinde sorunca Bakanımız da böyle bir çalışmanın iyi olacağını söyledi, bunla ilgili bir düşüncemiz var dedi, bunun ötesinde bir şey yoktur, bunun takipçisi olacağımı söyledim, ben bunu meclisin genel kurulunda da söyledim. Kendi ilim ve Bayburt için istiyorum il telaffuzumuz olmadı ama o haberi yapan gazeteci kardeşimiz bütçe görüşmeleriyle ilgili bir şeyler bulmuş araştırmış ama ille ilgi kesinlikle bir şey olmadı” dedi.
BİRİLERİNİ ÜZDÜYSEM ÖZÜR DİLERİM
Askeri birliklerin taşınmasıyla ilgili gelişmeleri Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ başta olmak üzere Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer’in yakından takip ettiğini vurgulayan Milletvekili Üstün; “Ben birilerini üzdüysem özür dilerim ama takipçisi olacağımı Yozgat için de Anadolu’nun o sakin illeri için de seve seve isterim” diye konuştu.
“Milli Savunma Bakanı’nın Yozgat’ta ne dediğini ben bilmem ama Milli Savunma Bakanımız ben bu projeyi sunduktan sonra sonuna kadar destekleyen birisi. Bu işin Anadolu için çok iyi olacağı kafasında da kuruyor” diyen Üstün şunları söyledi:
“Yozgat’taki gibi birkaç ilimizde de böyle şeyler olmuş Kırşehir, Nevşehir’de de böyle şeyler olmuş. İl ismi belli değil. Bunu diğer illerimize taşımazsak Yozgat’tan sürekli Ankara’ya göç olur. Kırşehir, Çankırı’dan sürekli göç olur. Bu işi biran önce bitirmeliyiz yoluna girdiğine inanıyorum kamuoyu oluştu bunun ne kadar ülkeye faydalı olacağını anladı bir çok yetkili isimler.
İl Başkanı, ‘’Yusuf Bey dedi ki bu konuşla ilgili iki il olsa bunlardan birisi mutlaka Yozgat olur dedi. Aynı şeyi Milli Savunma Bakanımız da söyledi. Milletvekili, Yusuf Bey’in dediğini Birisi Yozgat olacak bende destekleyeceğim. Ama Milli Savunma Bakanımız öyle söz veremez ama ben veririm.”

Editör: TE Bilişim