Durmaz, partisinin Yerköy Belediye Düğün salonunda düzenlenen Yerköy İlçe Başkanlığı Kongresinde yaptığı konuşmada, MHP’nin kongre süreçlerinden her zaman güçlenerek ve birlik tazeleyerek çıktığını söyledi.

20 Aralık'a kongrelerin tamamlanacağını kaydeden Durmaz, kongre sürecini tamamlayan ilçe teşkilatlarının zaman kaybetmeden seçim çalışmalarına başladığını aktardı.

MHP kongrelerinin zor şartlar altında yapıldığını kaydeden Durmaz, şöyle konuştu:

“Bu kongreyi, zor şartlar altında yapıyoruz ülkemiz ve milletimiz adına bizi bekleyen çok büyük tehdit ve tehlikelerin içerisinde olduğumuz bir dönemde yapıyoruz. Ve biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak sayın genel başkanımız başta olmak üzere bu tehdit ve tehlikelere çok uzun zamandan belli hepiniz dikkatlerini çektik ve bu konularda çok ciddi açıklamalarımız oldu, çalışmalarımız oldu.”

Durmaz,  konuşmasında Türkiye’nin zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirterek, şunları  söyledi:

“Siz bakmayın AK Partinin sözlücülerinin süslü ifadelerine. Ekonomide çok ciddi bir daralmayla, çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Son çeyrek büyüme rakamları açıklandı hedeflenen büyüme oranı tutturulamayacağı saten ikikere revize edilmişti ayan beyan ortaya çıktı. Büyüme maalesef AK Partinin övündüğü gibi 12 yıllık AK Parti iktidarı döneminden kendinden önceki 40 yıllık ortalamaya dahi ulaşamamıştır. Yani darbelerin çok ciddi ekonomik buhranların, sıkıntıların yaşandığı dönemlerdeki büyüme rakamları, AK Partinin 12 yılda tek başına her isteği kararı alabilecek çoğunlukla milletimizi temsil ettiği bir dönemkinden daha fazladır. Onun için ekonomide biz şöyle uçtuk, şöyle kaçıyoruz, yok İMF’nin borcunu ödedik, yok şunu yaptık, bunu yaptık bunların hepsi hikaye."

Türkiye’de çiftçide, esnafta, çalışanda enflasyona çok ciddi derecede ezdirilirdiğini iddia eden Durmaz, sözlerini şunları kaydetti: “

“Enfilasyon, faizler tekrar işsizlik çift haneli rakamlara çıkmış durumda. Ekonomi iyi olsa bunların düşmesi lazım, 12 yıldır tek başına iktidarsın bırak düşmeyi tekrar artma eylemine girmiş. Tasarruf oranları cumhuriyet tarihinin en düşük düzeyinde o beğenmedikleri bizim hükümet döneminde her 1o liranın yaklaşık 2.5 lirasını tasarruf ediyormuş insanımız. Bugün her 10 liranın 1 lirasını tasarruf edemiyor. Muhterem dava arkadaşlarım, yatırımlar durdu, ithalata dayalı bir büyüme anlayışı ile istihdam yaratılamıyor. Onun için işsizlik hat safhada her birinizin evinde, yanında, komşusunda bir kaçtane işsiz yokmu? Söylenen rakamlar gerçeği yansıtmıyor. İşsizlik hat safhada, kadına şiddet artmış, niye artar? Geçim darlığı olmasa kadına şiddet artarmı. Uyuşturucu yaşı 11’e gerilemiş, okulların önü uyuşturucu pazarı gibi yani Türkiye’de işler iyi gitmiyor."

Editör: TE Bilişim