CHP’nin ön seçiminden 1. sıra milletvekili adayı olarak çıkan Ayık, İleri’ye konuştu:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) birinci sıra Milletvekili Adayı Ali Ayık, ön seçimde ortaya çıkan tabloyu: “Beklediğimiz bir sonuçtu, iyi organize olmuş şekilde çalışma yaptık, üyelerle birebir görüştük, bazıları sürpriz olarak değerlendiriyor ama tertipli bir çalışmanın ürünüydü” şeklinde değerlendirdi.  

                CHP’nin Yozgat ile birlikte milletvekili adaylarını belirlemek amacıyla 29 ilde gerçekleştirdiği ön seçimden bin 482 oyla birinci çıkan Ali Ayık, destek veren vermeyen tüm CHP’lilere teşekkür etti. Ayık, seçim sonucunda kazanının CHP olduğunu ifade etti.

BEKLEDİĞİMİZ BİR SONUÇTU

                Gazetemize yaptığı değerlendirmede ön seçimde öne çıkan Ali Ayık isminin beklenen bir sonuç olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Adayı Ali Ayık; “İyi bir organize içerisinde çalışma yaptık. Delegeye birebir gittik. Delegenin tamamının yüzde 80’ini mümkün olduğu ölçüde görmeye çalıştık. Göremediklerimiz de oldu elbette. Destek veren herkse teşekkür ediyoruz” dedi.

SÜRPRİZ OLMADI…

                Bazılarının neticeyi sürpriz olarak değerlendirdiğini fakat öyle bir şeyin söz konusu olmadığını ileri süren Ayık, tertipli bir çalışmanın neticesinde beklenen bir sonucun sandığa yansıdığını söyledi.

                14 yıldır Boğazlıyan Ticaret Borsası’nda genel sekreter olarak görev yaptığını ve seçimler nedeni ile görevinden istifa ettiğini belirten Ayık, Boğazlıyan, Yozgat’tan, Çayıralan, dört bir yandan CHP’lilerin desteğini gördüğünü söyledi.

                “Şimdiye kadar olumsuz tepki almadım, olumlu tepkiler alıyorum. Sağ ve sol partilerin hepsinden gelen tepkiler gayet olumlu” diyen Ali Ayık; “Aday olmak için aday olmadık, milletvekilliğini kazanmak için aday olmuştuk. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

                Köylere, beldelere kadar gidip destek veren CHP’lilere teşekkür ziyaretlerinde bulunacağını belirten Ayık, seçim öncesi nasıl gittiyse teşekkür için de aynı şekilde yoğun bir programın içerisine gireceğini söyledi.

MERKEZİN ADAYI, İLÇENİN ADAYI DİYE BİR ŞEY OLAMAZ

                CHP Yozgat Milletvekili Adayı Ali Ayık, merkezin ya da ilçenin adayı gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmayacağını vurguladı.

                Emin Koç’un da bir zamanlar yukarıdan atamayla gelen bir aday olduğunu fakat ilçenin adamı olduğunu hatırlatan Ayık, şöyle konuştu: “Artık parti söz konusu.

                Yozgat sathında yapılacak bir mücadele. Partinin adayı bir ilçeden de köyden de beldeden olabilir. O hiç önemli değil önemli olan oraya çıkmak. Bu bir demokrasi mücadelesi haklın teveccühü üyenin teveccühü neyse o gerçekleşecek.

                Bu partinin Yozgat’ta amiraliyiz diye de büyük görmedik ama bir mücadeleydi halk bizi tercih etti. Biz de teşekkür edeceğiz, destekleyen, desteklemeyen herkese teşekkür edeceğiz. Bize şura oy verdi bura vermedi deme lüksümüz yok, budan sonra CHP birlik ve beraberlik içerisinde 12 Haziran’da yapılacak seçimlere hazırlanacak.”

Editör: TE Bilişim