Yozgat Bozok Kapalı Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Yozgat 5'nici Olağan Kongresine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal ve partililer katıldı.
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 2015 seçimlerinin AK Parti hüküm seçimi olacağını söyledi. 7 Haziran'da seçim yapılcağını ifade eden Soylu, " 7 Haziran seçimi AK Parti'nin bu güne kadar kazandığı 9 seçimin hüküm seçimidir. Yeni Türkiye'nin seçimidir, 2023'ün seçimidir, 2053'ün seçimidir, 2071'in seçimidir. Bu millete bugüne kadar yapılan bütün ezginliklere karşı bir isyanın, adalet duygusunu isteminin, yükselmenin ve zenginlemenin seçimidir. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Marmarayın bize ne ifade ettiğini biliyoruz, yüksek hızlı trenin ne ifade ettiğini biliyoruz, şehir hastanelerini ne ifade ettiğini biliyoruz, faizlerin bu ülkede yüzde 13'lere düşmesinin ne ifade ettiğini biliyoruz. Kimlerin buna tahammül edemediğini biliyoruz, ister çatlasın, ister patlasınlar, ister kıskansınlar, siterse istedikleri desiseyi istedikleri, hileyi kursunlar kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız, kendi istihbarat uydumuzu da yapacağız ve dünyanın 10 büyük devletinden biri olacağız" dedi.
   
Geçmiş hükümetler döneminde milletin helal ekmeğini, helal rızkını kursağından çalındığını anlatan Soylu, "Bu millet yok mu buna bir şey diyecek bir insan topluluğu, yok mu bir siyasi parti yok mu anlayışı içerisindeydi. Bu gün bırakın bunları, bırakın IMF’ye olan borcumuzu, bırakın dışardan karışlayacağımız bir takım ihtiyaçlarımızı, Allah’a şükürler olsun ki ürettiklerimiz le birlikte, yaptıklarımızla birlikte kalkınma ve ekonomi noktasında Türkiye çok yüksek adımlar attı. Neymiş, başkasının insansın hava aracıymış, neymiş başkasının helikopteriymiş, neymiş, başkasının istihbarat uydusuymuş. Şükürler olsun Allah’ıma, bu gün Atak helikopterleri ile, bu gün insansız hava araçlarıyla, bugün Hürkuş uçaklarıyla, bugün Göktürk uydusuyla beraber semalarımız buluştu" ifadelerini kullandı
Soylu, şöyle devam etti:
"Kemal Kılıçdaroğlu geçen günlerde bir söz söyledi. Söylediği bu söz manidardı. Enteresandı ama gönlümüzü, vicdanımızı yaraladı. Peygamber Efendimizin yaşadığı dönemden bahisle, ortaçağ karanlığı diye bir aydınlık çağa hepimiz için, bütün insanlık için, bütün dünya tarihi için, bizim en aydınlık çağımız olarak nitelendirdiğimiz, hepimizin onun gönlüne girebilmek için dualar ettiğimiz o dönemi ortaçağ karanlığı olarak nitelendirdi. Peki bunlarla kim işbirliği yaptı. Devlet Bahçeli, MHP işbirliği yaptı mı, yaptı. Bunlar sadece cumhurbaşkanlığı seçiminde değil, yerel seçimlerde birbirleri ile şu ilçede bize verin, bu ilçede size verelim diye paslaşma yaptılar mı, yaptılar. Peki televizyonda ellerini açarak beddua edenler. Bu ülkenin insanına, bu ülkenin hizmetkarına beddua edenler, o paralel yapı mensupları, o orta çağ karanlığı diye Peygamber Efendimizin yaşadığı dönemi niteleyenlerle kol kola girdiler mi, girdiler. Geçtiğimiz günlerde Peygamber Efendimizin karikatürlerinin bu ülkede yayınlanmasını, sözde özgürlük olarak nitelendirmek için yine aynı safta yer aldılar mı, aldılar."
AK Parti'nin siyaset üstü bir parti olduğunu anlatan Soylu, "Eğer sizler AK Parti’nin sadece bir siyasi parti olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. AK Parti siyasi bir partinin üzerinde, bir siyasi partinin ötesinde, bir siyasi partinin yükseğinde büyük bir hareketin adıdır. AK Parti bu milletin ocağıdır. AK Parti Sultan Alparslan’ın Malazgirt’e girdiğinde, İslam ile Anadolu’yu buluşturduğunda kucakladığı, bu emanete sahip çıkan ocağın adıdır. AK Parti Ertuğrul Gazi’nin ocağıdır. AK Parti Osman Gazi’nin ocağıdır. AK Parti Kanuni Sultan Süleyman’ın, Fatih Sultan Mehmet Han’ın ocağıdır. AK Parti Abdülhamit’in ocağıdır, AK Parti Abdülmecit’in ocağıdır, AK Parti Gazi Mustafa Kemal’in ocağıdır. AK Parti Rahmetli Adnan Menderes’in, rahmetli Turgut Özal’ın, rahmetli Necmettin Erbakan’ın ocağıdır" diye konuştu.
Türkiye’nin artık her alanda ilerleme kaydettiğini ifade eden Soylu, konuşmasını söyle tamamladı:
"Önümüzde 2015 seçimleri var, 7 Haziran seçimleri var. 7 Haziran seçimi AK Parti’nin bu güne kadar kazandığı 9 seçimin hüküm seçimidir. Yeni Türkiye’nin seçimidir, 2023’ün seçimidir, 2053’ün seçimidir, 2071’in seçimidir. Bu millete bu güne kadar yapılan bütün ezginliklere karşı bir isyanın, adalet duygusunu istemenin yükselmenin ve zenginleşmenin seçimidir. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Marmaray’ın bize ne ifade ettiğini biliyoruz. Yüksek hızlı trenlerin ne ifade ettiğini biliyoruz. Şehir hastanelerinin ne ifade ettiğini biliyoruz. Faizlerin bu bütçede yüzde 13’lere düşmesinin neyi ifade ettiğini biliyoruz. Ve bunlara kimlerin tahammül edemediğini çok iyi biliyoruz. İster çatlasınlar, ister patlasınlar, ister kıskansınlar, isterlerse istedikleri hileyi yapsınlar. Kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yayacağız, kendi istihbarat uydumuzu da yapacağız ve dünyanın en büyük ilk on devletinden birisi olacağız."

Editör: TE Bilişim