Seçimler yavaş yavaş yaklaşıyor adeta gün sayıyor derler ya sayılı gün çabuk geçermiş diye  aynen öyle. Seçmenin kafasında şu yada bu parti diye hemen hemen şekillendi ne diyelim. Kalan kararsız seçmenin oyu seçim sonuçlarını belirleyecek ve etkileyecek durum onu gösteriyor. İyi oynayan kazansın ne diyelim.
Vallahi hangi kişi veya hangi parti Yozgat’ımıza iyi hizmet getirecekse o gelsin, o seçilsin istiyoruz diyoruz. Yeter ki bu seçimler birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur içinde geçsin diliyoruz. Tüm isteğimiz bu.
Buradan şimdiden tüm belediye başkan adaylarına başarılar dilerim ve iyi olan dinamik, genç ve güçlü olan ve Yozgat’ımıza hizmeti hakkınca getirecek bir belediye başkan adayı gelsin istiyoruz.
Yozgatlı seçmen artık bilinçlenmiş durumda kimin Yozgat’a iyi hizmeti getireceğini biliyor ve istiyor haklı da değil mi yani.
Elimizde bir sürü buğday çuvalı var öğütülüp un yapılacak kimin değirmeni yeni ve kuvvetli ise buğdayını o değirmende öğütsün un etsin. Başarılar şimdiden değirmenci sana Yozgatlı seçmen Yozgat’a hizmet istiyor her şey sandıkta belli olacak hayırlısı son söz milletin.
METEOROLOJİ
Meteorolojinin temel konusu, atmosfer olaylarının incelenmesi ve hava tahminlerinin yapılmasıdır. Bu amaçla meteoroloji uzmanları atmosferde nelerin olup bittiğine ilişkin bilgi toplamaya çalışırlar. Bu tür bilgiler ya doğrudan gözlemlerle ya da atmosfere salınana balonlarla ve son zamanlarda yaygınlaşan meteoroloji uydularına yerleştirilen aletlerin yardımıyla sağlanır. Meteoroloji ülkemizde ve Dünya’da önemli bir görevi üstlenmektedir. Gerek her alanda toplumumuzda ki insanından tutunda tarlasında mahsul, serasında meyve, sebze yetiştiren insanlara, denizlerdeki balık tutan balıkçısına kadar kara, hava, denizde askerlerimize yaptıkları, hazırladıkları hava tahminleriyle yönlendirip bilgilendirmektedirler.
Ayrıca meteoroloji  karayollarında araç kullananlara hava tahmini sunarak, yağış, dolu, kar, yağmur, don, gizli buzlanma, sis hakkında sürücülere uyarılarda bulunmaktadır. Bu hava ve deniz yollarında da geçerlidir. Fırtınalı havalarda, sisli havada gerek uçaklar gerek gemiler hava, deniz trafiğine kapalı olur. Meteoroloji Müdürlüğünün (Meteoroloji radyosu) bulunmaktadır. İnternet üzerinden ve TÜRKSAT uydusu üzerinden yayın yapmaktadır. Böylece gerek radyodan gerekse hava ve yol durumu hakkında insanları bilgilendirmektedir. Yozgatımızda 1925’den beri hava tahmin ölçümleri yapılmaktadır. Asıl meteoroloji binası orduevi lojmanlarının yanında 1960’da faaliyete geçmiştir. 1960’dan beri 2014 yılına gelinceye kadar Yozgat’ta ki yerinde hizmet vermektedir.
Ayrıca diğer görevlerinden biriside lodos rüzgarının esmeye başlayacağı önceden soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı meteoroloji önce mülki amirliği valiliği, Emniyeti, Askeri Birlikleri, Jandarmayı, Belediyeyi, basını,gazete ve televizyonu önceden bilgilendirir halkımızı. Sisli havalarda karayollarında havada ve denizde ulaşımın normal olarak sağlanması için önceden uyarılarda bulunur. Diğer bir hizmeti toprağın ısısının ölçümü düzenli ölçümler yaparak çiftçinin ürününü yetiştirmesinde önemli bir rol alır. Kasırga, tayfun, hortumların olacağını önceden halka bildirir. Şayet karayollarında bir sürücü hava şartlarından dolayı bir kaza yaptığı zaman. Adalet o tarihteki meteorolojiden hava durumun sorar, havanın sisli yağışlı, gizli buzlanmadan olup olmadığı meteoroloji uzmanına sorulur e suçlunun sürücümü yoksa meteorolojinin mi hatası olup olmadığına karar verilir. Meteoroloji müdürlüğü afetlerde , sel,don,sis durumlarında halkımızı bilinçlendiriyor. Bilhassa sisli havalarda trafik akışını sağlamak için önceden uyarır. Halkımıza güneşli günler dileğiyle.