Özellikle 1 Kasım’dan sonra yeni bir sürecin başladığını duyuran siyasi iktidarın en önemli destekçilerinden olan Yozgatlı, bundan sonraki süreçte somut adımların atılmasını istiyor. 

Yozgat’ta ORAN Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda geçtiğimiz hafta iki gün süren Yozgat Kalkınma Vizyonu Çalıştayı yapıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı çalıştay sonunda ortaya Yozgat’ın artı ve eksi yönlerinin ortaya konuldu detaylı bir rapor çıkarıldı.

Böylelikle siyasi iradenin, gerek kamusal gerekse STK’lar nezdinde hayata geçireceği çalışmaların yol haritası da belirlenmiş oldu.
Siyasi iktidar, çalıştay öncesinde tüm siyasi partiler başta olmak üzere tüm Yozgat’a ‘Yozgat için birlikte çalışalım’ mesajı verdi. Bu mesaj, 1 Kasım seçimlerinde ortaya çıkan istikrarın ardından bir kez daha Yozgatlı’ın umutlarına su serpti.
Yozgat’ın çok yönlü ele alındığı çalıştay sonrası beklentiler de somut adımların atılmasından yana oldu. Başta istihdam kaynakları olmak üzere kentte refah düzeyini artıracak imkanlarının gelişmesi Yozgatlı’nın beklentileri arasında yer alıyor. 
Temel alt yapı sorunları ile birlikte başta sağlık kuruluşları olmak üzere kamusal alanda hizmet kalitesinin artırılmasını da isteyen Yozgatlı, Ankara’ya siyasi temsilci olarak gönderdiği isimlerden yeni dönemde daha çok hizmet bekliyor. Çalıştay sonrası kamuoyunda oluşan olumlu havanın ilerleyen dönemde somut yatırımlara dönüşmesi, Yozgat’ın ufkunu açacak yeni reformların hayata geçmesi beklentisini de filizlendirdi. 

Editör: TE Bilişim