Yozgat Ülkü Ocakları  Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş,  Şeypzade Ahmet Efendi’nin örnek yaşantısı, bilgisi, birikimi ve mümtaz şahsiyeti bütün kalplerde yer edinmiş, hasta gönüllere tabip olmuş bir Allah dostu olduğunu söyledi.
    Ebediyete intikalinin yıl dönümünde adına düzenlenecek konferansla anılacak olan Yozgat’ın yetiştirdiği değerli ilim ve din adamlarından, mümtaz şahsiyetlerden Şeyhzade Ahmet Efendi’nin Yozgat için büyük bir değer olduğunu söyleyen Ülkü Ocakları Başkanı Adnan Mehderes Gübaş, değerli ifadelerden oluşan önemli bir açıklamada bulundu.
    Ahmet Efendi için; “İnandığı gibi yaşayıp yaşadığı gibi inanan, her ne sebeple olursa olsun kendine müracaat eden her ihtiyaç sahibine yardım eden bir mübarek zattı” diyen Gülbaş’ın açıklaması şu satırlardan oluştu: “Bir asra yakın yaşadığı acı tatlı hatıralarla dolu bir ömür, Osmanlının son döneminden başlayarak Cumhuriyet'e ve iki binli yıllara kadar uzanan hayat tecrübesi ile, milli ve manevi değerlere bağlılığı ile yürüttüğü devlet ve memuriyet hayatı onu mükemmelleştirmişti.
    Şeyhzade Ahmet Efendi, küçüklüğünden beri Dini Kültür çevresinin içinde bulunmuş; ve tahsil hayatı da bu kültür paralelinde gelişmiştir. Medrese tahsili ve buna dayalı olarak devam ettiği okullar dini eğitim ve öğretim yapan kurumlardı. Ne var ki Seyhzade Ahmet Efendi bu okullarda aldığı bilgiyle yetinmemiş ''İlim müminin yitiğidir. Onu nerde bulursa almalıdır.'' hadisi şerifinin gereği olarak ömrü boyunda eğitim ve öğretimine ilim tahsiline yitiğini bulmak için aramaya devam etmiştir.
    Son söz olarak şunu da belirtmek isterim ki Seyhzade Ahmet Efendi de hepimiz gibi bir insandı, faniydi. Gerek sağlığında gerekse vefatın sonrasında onu insan üstü ulvi bir varlık olarak görmek son derece yalnış olur. O, peygamber ahlakıyla ahlaklanmış, ilmiyle ve davranışlarıyla topluma örnek olan bir insandı. Mükemmel bir insandı, ama insandı. Yüce Mevla’dan onu geniş rahmetiyle kucaklamasını diliyoruz.
    Yozgat Ülkü Ocakları  olarak; Yozgat’ımızın en önemli manevi önderlerinden, gönül dünyamızın mimarı, ilim ahlak ve fazilet timsali Şeyhzade Hacı  Ahmet Şevki Ergin Hocaefendiyi rahmeti rahmana kavuşmasının 9. yıl dönümünde kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz.”
Editör: TE Bilişim