AK Parti’nin genç milletvekili aday adaylarından Tuncay Şener, Desti Lokantası’nda öğle yemeğinde il merkezinde görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Karşılıklı sohbet havasında gerçekleşen toplantında Şener, seçim sürecinin yanı sıra milletin temsili ve hizmet noktasında muhtarlık görevinin öneminden bahsetti. 
Makamından mevkisinden dolayı kendisini özel hisseden birçok kişinin muhtarlık makamını hor gördüğünü belirten Şener; “Kendisi halk tarafından seçilmemiştir ama bizzat birebir temaslarla halk tarafından seçilen muhtarları hor görmekte herhangi bir beis görmemektedirler. Oysa halk tarafından millet tarafından seçilmiş olmak bir makam sahibi olmakla sınırlı kalmayıp seçilmiş olmanın lider olmanın en büyük göstergesidir. Bir muhtar işte deyip geçmek seçilmiş olmanın verdiği hakka terstir, sizlere hakkınızın teslim edilmemesidir. Benim bakışım bu yöndedir. O yüzden en küçük en dar çevrede dahi olsa seçilmiş olan her kişi kıymetlidir ve önemlidir. Seçilmiş olanın doğru sözü her sözün önündedir. Yozgat’ta eskiden beri en büyük sıkıntımız bizim budur. Seçilmiş olanın kıymetini görmememizdir. Seçilmiş olmak demek sandıktan seçilmiş olmak demek de değildir sadece. Gönüllerin seçmiş olduğu da önemli olmalı bizim için” dedi. 
Seçim sathına girildiği andan itibaren halk üzerinden ve muhtarlar üzerinden AK Parti ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde kampanyalar yürütülebileceğine dikkat çeken Şener, şöyle devam etti: “Şahsen benim ve inandığım üzere halkımızın milletimizin de kabul etmediği bir husus olan kırmadan dökmeden birlik ve beraberlik içerisinde yürüyebileceğimiz bir siyasi dil, üslup kullanmak zorundayız. Özellikle seçim kampanyası dilimizde üslubumuzda bu yönde olmalıdır. Bunun dışında kalacak her üsluba karşıyım. Oy verilir oy alınır ama gönül almak kolay değildir. Bizler gönül dili kullanmak zorundayız.”
Son günlerde siyasetçilerin yaptığı açıklamalara dikkat çeken Şener; “Bizler Yozgatlıyız bizler birbirimizi kıramayız, üzemeyiz. Eleştiri yapılacaktır illa ki muhalefette yapılacaktır ama gönül kırmanın bir izahı bir olumlu yanı olduğunu da düşünemeyiz.
Açıklamalar yapılıyor; Vatan hani AK Parti iktidarı ve hatta Cumhurbaşkanımız içinde benzer söylemler yapılıyor. Bu söylemler üzerinden Yozgat’a hizmet için varım sonucunu çıkarabilir miyiz? Yoksa bu söylemler hamasetten öte gidemez mi? Cumhurbaşkanına hakaret ederek mi vekil olacağız yoksa cumhurbaşkanını anlayarak mı ? bizim evvela millet olarak bunu tartışmamız gerekmektedir.
Yine bir diğer gelişme yaşadık. Bir vekilimiz seçime üç ay kala Meclis’e kanun teklifi sunuyor. Yozgat’ın yatırım teşvikleri kapsamında yerinin daha avantajlı bir sınıfa getirilmesi amacıyla. Bu hareketin Yozgat için bir seçim öncesi gündeme gelme hareketi olduğu açıktır bana göre. Ben bundan şunu anlarım; bir vekil olarak Yozgat için hizmetlerde eksik kaldığımı halk düşünüyor böyle bir girişim yaparak Yozgatlılığımı tescilleyim. Fakat şunu da belirteyim her ne amaçla olursa olsun Yozgat için yapılan her şeyin kıymetli olduğunu da burada belirteyim” diye konuştu. 
Konuşmasının sonunda muhtarlara da seslenen Şener, şunları kaydetti: 
“Sayın Muhtar abilerim; güçlü devlet temelde devletin gözü, dili, eli olan sizlerle oluşacaktır. Devlet sizlerin sayesinde milletin nefesini duyacaktır. AK Partimiz bu siyasetiyle hareket ederek muhtarlarımızın bir çok haklarını güçlendirmiştir. Maaşlarınız olsun, yetkileriniz olsun iktidarımız süresince çok güzel iyileştirmeler yapılmıştır. Bunları inkar etmek de günahtır. Sizler temsil ettiğiniz mahalllerin liderlerisiniz. Sizler sayesinde mahallerde yerelde devletimiz ve iktidarımızın hizmetlerinin siyasetinin ve devlet aklının temelleri atılacaktır. Seçilmişler korkmamalı, tereddüt etmemeli.  Temsil ettiği mahallede devletinin bir temsilcisi bir hizmetkarı olduğunu her muhtarımız içinde hiisetmelidir. Sizlere bu yönde işler düşmektedir. Bizim beklentimiz bu yöndedir. Bizler bu millete hizmet için buradayız. Çıktığımız yol budur. Yollarda engeller çukurlar elbette olacaktır ama hep beraber bunların tümünü aşacağız. Ben buna inanıyorum.”

Editör: TE Bilişim