Helikopterle Kayseri'ye oradan da Yozgat'a gelen Şehit Mustafa Tekgül'ün cenaze törenine Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Korgenenal Fikret Demirtaş, Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Alay Komutanı Engin Ünalan, Ak Parti Milletvekili Osman Coşkun, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yoğun yağmur altında kılınan cenaze namazının ardından şehit erin Türk bayrağına sarılı naşı törenin yapılacağı Yozgat Cumhuriyet Alanı'na getirildi. Halen devam eden yağmura rağmen yaklaşık bin kişinin katıldığı törende teröre ve hükümete yönelik tepkiler gelmeye başladı.
    Kalabalık grubun yuhlamaları ile başlayan tepkiler giderek artmaya başlayınca Çevik Kuvvet ekipleri Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, milletvekilleri ve Yozgat Valisi'nin etrafında etten duvar oluşturdu. Polis her geçen dakika artan kalabalığı kontrol etmekte zaman zaman zorlandı.
MHP'Lİ EKİCİ'DEN BOZDAĞ'A KORUMA
    Tepkilerin arttığı sırada polis kordonunu aşan bazı vatandaşlar Ak Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ'a saldırmak üzereyken yanında bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Bozdağ'ın etrafında adeta etten duvar oluşturdu.
    Ekici, kalabalık arasında yürümekte zorlanan Bozdağ'ın etrafında durarak, tepkileri önlemeye çalıştı. Ekici'nin de gayreti ile Bozdağ polis kordonu arasına alındı.
    'PKK dışarı”, “Mecliste PKK istemiyoruz”, “Ya Allah Bismillah Allahuekber”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” sloganları atan kalabalık, Bozdağ'a ve milletvekillerine tepki gösterdi.
    Bozdağ'ı ve milletvekillerini Yozgat'ta istemediklerini haykıran ellerinde Türk bayrağı bulunan kalabalık arasında milletvekilleri araçlarına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Kalabalık arasında bazı kişiler araçları yumrukladı, tekme attı.        
Editör: TE Bilişim