Bozdağ; “Yeni dönemde Sarıkaya’nın üç milletvekili var. Abdulkadir Bey milletvekili olmadı, yüksekokul kaldı diye bir düşünceye hiç kimse kapılmasın. Çünkü Abdulkadir beyin eli yine burada olacak, bizim elimizde burada olacak yine Sarıkayalı’nında hepsinin eli burada olacak hep beraber yüksekokulun inşaatını kısa süre içerisinde bitirerek orayı Sarıkaya'nın eğitimine kültürüne,ekonomisine katmak bizim birinci vazifemiz” dedi.
    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz ile birlikte Sarıkaya’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.
    Bozdağ ziyareti sırasında yaptığı açıklamada ilçe halkının beklentilerine ışık tutacak önemli açıklamalarda bulundu.
    Sarıkaya gündemine ilişkin değerlendirme yapan Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ; “Bundan sonraki süreç laftan öte icraata çıkacak ve hep beraber bunu yaşayacağız. Şimdi Sarıkaya'nın bölünmüş yolu ile ciddi bir sorun var gelirken yolu da gördük. Hakikaten yolda ciddi sıkıntı var Karayolları ile de bir konuşma yaptık. Tabii yoldan ziyade yanlış bir takım müteahhitler nedeni ile burada esasında parada pulda sorun yok ama işi alan firma işini doğru yapamayınca maalesef yolda sıkıntılar var. Konuyu Ulaştırma bakanımız ve bütün yetkililerle konuşacağız ve bu yolun hem Sarıkaya-Sorgun hem de Boğazlıyan güzergahı dahil birde (Sarıkaya şehir geçişi ihalesi yapıldı) şehir geçişi işi yapıldığı için inşallah ora bittiği zamanda Sarıkaya ayrı bir şehir görüntüsü kazanacak.Ama işin takibi gerekiyor bir takım sıkıntıları var şimdi ulaştırma bakanımız dahil bütün yetkililerle görüşerek bu konudaki sıkıntıyı çözmelerini isteyeceğiz.
    Zaten istedik ama bu sefer bundan daha fazla sıkarak bu sorunu çözmelerini isteyeceğiz. Çünkü burada Sarıkaya'nın ve bizim bir kusurumuz yok orada bir eksiklik varsa bu işi yapanlar kimse onlardan kaynaklanıyor.O zaman bu eksiklik karşısında neler yapılması lazım geliyorsa yasal çerçevede onlarında yapılması lazım biz bunun takipçisi olacağız.inşallah bu yolu kısa zaman içerisinde eskisinden daha iyi halde trafiğe açmanın gayreti içerisinde olacağız.
    O Yol takip edilen bir konu hiçbir arkadaşımızın yolla ilgili takip edilmiyor düşüncesine kapılmasını istemem herkesle konuşacağız,uğraşacağız ve bu yolu hep beraber inşallah eskisinden daha iyi bir biçimde beraber hizmete açacağız o noktada herkesin emin olmasını özellikle istirham ederim.
YÜKSEKOKUL BİRİNCİ VASİFEMİZ          
    Sarıkaya Uygulamalı Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu ile ilgili Sarıkaya'da Abdulkadir Akgül beyin büyük emeği var. Bütün Sarıkaya'nın işlerinde  emeği var, ben kendisini bir kez daha huzurunuzda saygıyla anıyorum. Allah razı olsun ama bundan sonrada  Abdulkadir beyin emekleri olacak. Abdulkadir bey milletvekili olmadı yüksekokul kaldı diye bir düşünceye hiç kimse kapılmasın.
    Çünkü Abdulkadir beyin eli yine burada olacak, bizim elimizde burada olacak yine Sarıkayalı’nın da hepsinin eli burada olacak hep beraber yüksekokulun inşaatını kısa süre içerisinde bitirerek orayı Sarıkaya'nın eğitimine kültürüne,ekonomisine katmak bizim birinci vazifemiz. Hep beraber onun içinde koşacağız çünkü burada çok büyük bir proje başlatıldı. Başka ilçelerdeki proje ile burası kıyaslanamaz. Başka ilçelerde baktığınızda oranın şartlarında burası gibi teknik olan burası gibi maddi imkanları çok olan yani bittiğinde de çok kazandıracak bir yapı başka yerlerde yok.
    Başka yerlerde masraf az, Sarıkaya'da komple bir tesis yapıldığı için ve bittiği zamanda inşallah  Sarıkaya'ya daha çok kazandıracak ve bölgede Sarıkaya'yı parlatacak bir tesis olduğu için elbetteki harcaması çok olacak ama iş bittikten sonrada kazancıda yapılan harcama kadar çok olacaktır onu da hep beraber takip ediyoruz bundan sonrada  takip edeceğiz.İnşallah temelini attığımız gibi Abdulkadir beyde gelip açılışınıda beraber yapacağız Allah nasip ederse o yüzden o işlerimizin hepsi devam edecek” dedi.                       
SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM
PROJEMİZ VAR       
    İlçenin sağlıkta yaşadığı eksikliklere de dikkat çeken Bozdağ, bir yandan yüksek okul ilçeye kazandırılırken diğer yandan da sağlık alanında sağlık sektöründe önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi.
    Bozdağ şöyle konuştu: “İleride Yozgat'a Sağlık bakanımızı getirerek Yozgat'ın Sağlıkla ilgili sorunlarını masaya yatıracağız ve o çerçevede Yozgat'ta devam eden bir dönüşüm çalışması var sağlıkta. Yani tek kişilik odalara hastaneleri dönüştüren içinde VC'si, Lavabosu, Refakatçi odası olan bir yapıya dönüştüren adımlar atıyoruz. Ağır ağır başladık şu anda Yerköy'de bunun ilk adımını attık Yerköy Hastanesi ek binası ile diğer ilçelerimizde de bunun adımlarını hep beraber atacağız. Sarıkaya'da da bu dönüşümü inşallah beraber yeni dönemde gerçekleştireceğiz daha iyi bir mekanda Sağlık hizmeti alma imkanına Sarıkayalı’lar da kavuşmuş olacak.
    Doğalgaz ile ilgili şöyle bir sıkıntı var.Biz doğalgaz ile ilgili Allah var  hakını teslim etmek lazım Abdulkadir bey çok uğraştı. Sonra Mehmet Çiçek bey ve ben beraberce bakan beyi sıkıştırdık gittik görüştük. Şimdi  doğalgaz ile ilgili Türkiye'de bütün ilçelere doğalgaz ulaşımı ile ilgili bir çalışma yapıldı.mesela Ankara'nın yanı başında Bağlası var orda da doğalgaz yok Polatlı'da da yok.
    Sorgun ve Boğazlıyan'da şeker fabrikamız var fabrika olduğu  için oralara doğalgaz nakli daha kolay hale geldi şimdi ilçelerle ilgili Bakanlık bir çalışma yapıyor.Doğalgaz almayan çok az ilimiz var o illerede önümüzdeki zaman içerisinde doğalgaz ulaşmış olacak Türkiye'de ilçelere doğalgaz verimi ile ilgili bir takım kriterler koyma ve bu kriterler çerçevesinde süreci başlatma çalışması var.
    Yoksa biz Sarıkaya'ya doğalgaz gelsin diye çok uğraştık çok emek verdik.Çalışma bittiği zaman hep birlikte adımı atacağız.
    Biz buraya doğalgaz gelmesini istiyoruz.Çünkü burada bir başka konuda yaşanmış ciddi bir mağduriyet var onun için Yozgat'ta çok net söylüyorum eğer doğalgaz geldiği zaman bir ilçeye gidecekse birinci ilçe Sarıkaya'dır.”

Editör: TE Bilişim