Bozdağ, partisinin Bozok Kapalı Spor Salonu'nda  düzenlene 5.Olağan Kongresi yaptığı konuşmada, kongrelerin hesap verme yeri olduğunu belirterek, kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.
Bozdağ, bazı anket şirketlerinin anket yayımladığını belirterek, yayınlanan bazı anketlerin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. 
Bozdağ şöyle konuştu: 

“Bazı partilere yakın, bazı medya organlarına yakın şirketler anketler yayınlıyorlar. AK Parti’nin oylarında büyük düşüş var, falanca partinin oylarında patlamalar var. Ben diyorum ki bu anketçilere, siz hep anket yayınladınız bütün seçimler öncesinde. AK Partiyi düşen, kaybeden, kaybedecek olan parti olarak gösterdiniz. Peki ne oldu, seçimde vatandaşımız manşetin büyüğünü attı ve bu anketçilerin hepsini birer birer tekzip etti yalanladı. Onun için 2015’de bu anketçileri bir kez daha milletimiz sandıkta yalanlayacaktır. Ondan yana hiçbir endişem yoktur. Kurmaca anketlerle, sahte anketlerle, sipariş anketlerle, milletin istikametini değiştirmek isteyenler, boşuna uğraşıyorlar. Milletin istikameti sahte anketlerle değişmez. Türk milleti gönlüne yazdığını anketçilerin anketleriyle gönlünden çıkarıp atmaz. Bunu görmeleri lazım ama görmüyorlar. Neden görmüyorlar, bilmediklerinden değil. Emin olun cin gibiler, her şeyi çok iyi biliyorlar. Ama hesap başka. Acaba bir tane vatandaşın AK Partiye giden oyuna mani olabilir miyiz düşüncesiyle bunu yapıyorlar. Seçime yaklaşırken bunları daha çok göreceğiz. Yalancı anketleri bir kez daha yalanlamak bizim boynumuzun borcudur. Yozgat’ın yerel seçimlerde de, vekil seçimlerde de, Yozgat’ta nasıl manşetler atıldığını hep beraber gördük. Yozgat’ta sandıkta atılan manşetlerle yalanlamadınız mı? Öyleyse 7 haziran 2015 seçimlerinde de bu anketçileri yalanlamaya var mıyız?"

Başka partilerle AK Parti’yi kıyaslamanın beyhude bir çaba olduğunu dile getiren Bozdağ, "Bu çabayı çok yapıyorlar. Başka partililere genel başkan nasıl değişiyor. Hatırlarsanız Cumhuriyet Halk Partisinde bir genel başkan değişimi oldu. Kongreyle mi oldu? Olağan bir usulle mi. Neyle oldu nereden devreye sokulduğu belli olmayan bir kaset ortaya çıktı. Bir operasyon yapıldı. Sayın Baykal’a, Cumhuriyet Halk Partisi’ne, ahlaksız, hukuksuz, adice kirli bir operasyon yapıldı ve orada bir değişim yaşandı. Var mı bunun yalanı? Hilafı yok, çünkü hepimizin gözü önünde oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’ne 2011 seçimlerine giderken hem de listeler ilan edilip kesinleştikten sonra ne yaptılar başka bir kirli operasyon yapıldı. Milliyetçi Hareket Partisi’ni de dizayn etmek istediler, neredeyse Sayın Bahçeli’nin bütün kurmay kadrosuna karşı haksızca, ahlaksızca hukuksuz biçimde bir iftira kampanyası başladı ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurmay kadrosunu tanzim etmek belki Sayın Bahçeli’yi de oradan almak istediler. MHP’nin içine dönük kirli bir operasyon yapıldı" diye konuştu.

Bozdağ, AK Parti’ye dönük de operasyonlar da olduğunu ifade ederek, "Pek çok darbe teşebbüsü, kapatma davası, sayamayacağım pek çok olay. Şubat 2012 MİT krizi ve en nihayetinde 17 Aralık 2013’de başlayan yargıyı kılıç olarak kullanmak suretiyle birilerinin yapmak istediği operasyon AK Parti’ye dönük operasyondu. CHP dizayn edildi, MHP dizayn edildi ama AK Parti’yi dizayn etmeyi başaramadılar. AK Parti’yi dizayn edecek tek güç önce Cenab-ı Allah sonra da bu partinin ve kadrolarının muhabbetini kalbine koyduğu aziz Türk milletidir. Onun dışında hiçbir güç AK Parti’yi tanzim edemez, etmeyi de başaramaz" ifadeleri kullandı.

Bozdağ, konuşmasına söyle devam etti: “AK Parti için de yeni bir hamle safhasına geçmiş olacağız. Birinci hamle dönemi tamamlanmıştır. Artık teşkilatlardan ikinci hamle dönemi için yeni yetki talep ediyoruz. Bizden yetkileri aldıktan sonra Allah’ın izni ile 7 Haziran’da da ikinci hamle dönemi için, yeni Anayasa için, terörün bittiği Türkiye için, Alevi vatandaşlarımızın sorunlarının çözüldüğü bir Türkiye için, demokrasimizin güçlendiği hukuk devleti anlayışımızın daha da tahkim edildiği yargıya güvenin yargıda memnuniyetin her alanda daha güçlü bir şekilde tesis edildiği yeni Türkiye için AK Parti’nin ikinci ama yeni bir hamle dönemi için aziz milletimizden yetki isteyeceğim. Yetki alınca da yolumuza devam edeceğiz. Tam 4 yıl var, hiçbir seçim yok, reformlar için, önemli adımlar için güçlü bir iktidar çok iş yapabilir. Onun için biz iktidarımızı güçlü, ülkemizin yönetimini istikrarlı kılmaya mecburuz. Türkiye’nin bu gün en büyük güç kaynağı aziz millet ve bu milletin sandıkta ortaya koyduğu siyasi istikrar ve güçlü iktidar iradesidir. Bunu koruyacağız bunu muhafaza edeceğiz."

Editör: TE Bilişim