Yozgat siyaseti seçime ısınıyor, sürpriz isimler aday adaylığını açıklıyor:

Yozgat’ta 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimin hazırlıkları siyasi partilerdeki hareketliliği artırdı. Bir süredir sessizliğini koruyan isimler aday adaylığı konusunda açıklama yapmaya hazırlanırken, önümüzdeki günlerde Ak Parti, MHP ve CHP platformlarında önemli gelişmelerin olması bekleniyor.

Genel seçim yarışının Yozgat’taki üç favori ismi Ak Parti, MHP ve CHP’de önemli isimler aday adaylığını kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor. Parti içindeki yarışı da kızıştıracak bu isimlerin netleşmesi ile birlikte siyasi partilerde saflar belli olacak.

AK PARTİ’DE HAREKET ARTIYOR

            Yozgat’ta seçim öncesini en yoğun yaşayan partilerden bir tanesi tek başına iktidarın sahibi Ak Parti. Son bir haftada neredeyse her gün bir aday adayının kamuoyuna duyurulduğu Ak Parti’de bu hafta ortaya çıkacak tablonun parti içinde safların da belli olacağını gösteriyor.

            Ak Parti’den milletvekili aday adaylığını bugün açıklayacak isimler arasında eski il başkanı Yusuf Başer ve bir önceki dönem milletvekili adayı olan Avukat İskender Minar ve yarın  da Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı, İşadamı Şenol Daştan var.

            Bu isimlerin de aday adaylıklarını açıklaması ile Ak Parti’de süreç daha da hareketlenecek. Ak Parti’de milletvekili aday adaylığında müracaatlar 14 Mart 2010 günü (bugün) sona erecek. Ak Parti’de aday adaylığı müracaatının bu gün sona eriyor olması nedeni ile parti içindeki trafik bir hayli yoğun olacak.

MHP’DE SÜREÇ

BAŞLIYOR!

            Yozgat’ta genel seçimlerin iddialı partilerinden Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) aday adaylığı müracaatları 14 Mart 2011 (Pazartesi) tarihinde başlıyor. Mecliste tek milletvekili ile temsil edilen MHP’de yaklaşan seçimler öncesi durgun geçen sürecin bu günden itibaren yerini hareketliliğe bırakması bekleniyor.

            MHP’de bir önceki dönem milletvekili adayı olan Aslan Kütükçü, yine eski adaylardan Sadir Durmaz ve Yukarı Sarıkaya eski belediye başkanlarından Durak Turan Düz’ün isimleri milletvekili aday adaylığında bugün parti binasında yapacakları basın toplantılarıyla açıklayacaklar.

            Yaklaşan seçimler öncesi Ak Parti karşısında iddiasını tabanın da kabul edeceği bir adayla sürdürmenin arayışı içerisinde olan MHP’de aday adaylarının belli olması ile seçim sürecinin daha da hareketlenmesi bekleniyor.

CHP’DE İSİMLER

NETLEŞİYOR

            Bu haftadan itibaren daha da şekillenecek Yozgat siyasetine hareket katacak partilerden Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday adayları da kendini göstermeye başladı.

            Daha önce partide yapılan törenle aday adaylığını açıklayan CHP eski il bakanı Ali Keven’le birlikte Kazım Eliaçık’ın da milletvekili yarışında ‘bende varım’ diyeceği gelen bilgiler arasında yer aldı.

            CHP’de parti içi hareketliliği de hareketlendirmesi beklenen bu isimlerin ardından Yozgat’ta seçim öncesi siyaset mekanizması iyiden iyiye kızışacak, rekabet hem parti içinde hem de seçim meydanlarında alabildiğince yaşanacak.

VATANDAŞ

BEKLEMEDE…

            Siyasi partilerde aday adayları şekillenmeye başlarken vatandaş da süreci şimdilik uzaktan izlemekle yetiniyor.

            Aday adayları basın açıklamalarını arkasına aldıkları kalabalıklarla yapmaya gayret etsede, seçmenin tercih noktasında henüz muhasebeye başlamadığı ortada. Adayların tüm partilerde netleşmesi ile vatandaşın da Yozgat siyasetindeki yerini alacağı aşikar.

Editör: TE Bilişim