1 Kasım Genel Seçimlerinde yüzde 49.5 ile tek başına iktidarın sahibi olan AK Parti’de 23’üncü dönem Yozgat Milletvekili olarak görev yapan ve ‘Halka hizmet Hak’ka hizmet’ anlayışını Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü olarak da yürüten Dr. Osman Coşkun, yaptığı yazılı bir açıklama ile seçim sonuçlarını değerlendirdi, önemli mesajlar verdi.

GÖNÜL ADAMLARININ HAK YOLCULUĞU

Halk iradesinin sandıkta tek başına iktidara ulaşmasında AK Parti'nin gönüllerde yer bulmasına vesile olan gönül adamlarının emeklerinin inkar edilmez bir gerçek olduğunu söyleyen Coşkun, şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti'nin kuruluşundan itibaren genel başkanlık ve başbakanlık görevini layıkıyla yerine getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Yozgat'ımızın yetiştirdiği kıymetli gönül adamlarından Bekir Bozdağ, Cemil Çiçek ve Taner Yıldız'ın gayretleri halkımızın gönüllerinde yer bulmuştur. Gönül adamlarının kutlu yolculuğu, hizmet şiarı Allah'ın izni ile bir kez daha karşılıksız kalmamıştır."

MİLLETİMİZ İSABETLİ BİR KARAR VERDİ

Coşkun, tüm Türkiye’de olduğu gibi Yozgat’ta da milletin bir kez daha en isabetli kararı verdiğini söyledi.
7 Haziran’dan sonraki süreçte milli iradenin tecellisi noktasında emeği geçen herkese teşekkür eden Coşkun; “1 Kasım halkın iradesinin bir kez daha sandığa yansıdığı, bir kez daha iktidara taşındığı önemli bir seçim yaşandı. İradenin tecellisinde emeği geçenler var olsun…” dedi.

KAYBOLAN ZAMANIN TELAFİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Açıklamasında “Bundan sonra tüm kayıp zamanın telafisi için 78 milyon olarak çok çalışmamız gerekiyor” diyen Coşkun, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki süreçte herkese kendi ölçeğinde büyük sorumluluklar düşüyor. Öncelikle birlik, beraberlik, sevgi ve kardeşlik müessesinin tesisi için çalışmalı, öncü olmalıyız. İnsanın insan olarak değer göreceği, her türlü ayrılıkların millet iradesinde buluşacağı bir dönemin tarihi olmalı 1 Kasım. Bu sorumluluk bilinci ile hizmet müessesini geliştirmeliyiz. Beklentilerin, sorumlulukların daha da arttığı dolayısıyla geçen her saniyenin kıymet kazandığı bu süreçte ‘Yeni Türkiye’nin inşası amacıyla çalışmak zorundayız. Başta Yozgat’ımızda olmak üzere hiç vakit geçirmeden ülke genelinde istihdam olanakları sağlayan kalıcı ekonomi yatırımları olmak üzere toplumun tüm beklentilerine cevap verecek ve tecrübelerinden ders alınarak profesyonelce organize bir çalışma atmosferi tesis edilmelidir.”

HASSASİYETLER GÖZARDI EDİLMEMELİ

Toplumda var olan problemlerin kaynağının artık belirlendiğini ve hassasiyetlerin bilindiğini hatırlatan Dr. Osman Coşkun, gerçekler ışığında yapılması gerekenlerin kararlılıkla gerçekleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti 23’üncü dönem Yozgat milletvekilliği ile başlayan süreçte, TBMM çatısı dışında da hizmet kültürünü devam ettirmenin gayretinde olduğunu vurgulayan Coşkun; “Bu süreçte birlik ve beraberlik içerisinde sorumluluklarımızı yerine getirmek zorundayız. Hizmet noktasında dün olduğu gibi bu gün de, bu günden sonra da üzerimize düşeni bu anlayışla yapmaya hazırım. Hizmet misyonunun temsiliyeti adına Yozgat’ımız ve Yeni Türkiye'nin tesisi için çok çalışma zamanıdır” dedi.

REKOR OYA REKOR HİZMET KALİTELİ KADROLARLA YAPILMALIDIR

AK Parti’nin 1 Kasım’da bir kez daha rekor sayılacak bir oyla, halk iradesi ile tek başına iktidarın müsebbibi olduğunu hatırlatan Coşkun; “Bu sebeptendir ki, rekor oya rekor hizmet yakışır. Türkiye’de yeni bir dönemin, yeni başlangıçların temsilcisi olan AK Parti gerçekten iş yapabilme kabiliyeti olan isimlerle yola devam etmelidir. Sağlıktan ekonomiye ve uzakları yakın eden başarılı ulaştırma hizmetlerine kadar devrim niteliğindeki hizmetlerin müsebbibi Recep Akdağ, Binali Yıldırım, Ali Babacan gibi başarılı isimlerin önü açılmalı, bir özelliği, hizmet kültürü bulunmayan isimlerle vakit kaybedilmemelidir.

AK Parti’nin hizmet kültüründe millet nazarında yer bulmuş, gönüllerde ilelebet yaşayacak merhum Adnan Kahveci'ler, Recep Yazıcıoğlu gibi valiler, Gaffar Okan'lar çıkmalıdır. Pısırık, beceriksiz, korkak, bilgisiz isimler sırf Çorumlu olsun çamurdan olsun mantığı ile makamları işgal etmemelidirler.
1 Kasım Türkiye için bir milat, AK Parti için yeni bir başlangıcın tarihidir. Bu süreçte Yozgat’ımızın, ülke genelinde yürütülen kalkınma hamlesinden nasiplenmesi adına, ülkemizin bekası adına üzerimize düşünleri yerine getirmeye hazırız. Halkın istikrarı, milletin iradesi dün olduğu gibi bu gün de, bu günden sonra da karşılıksız kalmayacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim