MHP Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef, düzenlediği yazılı basın açıklamasında referandum öncesi değerlendirmelerde bulundu. Sedef, referandumla ortaya çıkabilecek 'Evet'li bir sonucun milletin farklılıklarını kimlikleştirerek birlikte yaşayan insanları ayrıştırmaya zemin hazırlayıcı bir mahiyete tezahür edeceğini söyledi.
    AKP hükümeti ve başbakan tarafından 'bireysel özgürlükleri artırmak ve demokrasi standardını geliştirmek" amacıyla yapıldığı iddia edilen anayasa değişikliğinin aslında yine Başbakan'ın da ifadesi ile 'Kürt açılımı'nın önünü açmak ve bir altyapı hazırlamak için yapıldığını ileri süren Sedef;
    “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu bir televizyon programında açıkça ifade etmişti. Başbakan'a göre Anayasa değişikliğiyle gerçekleştirilmek istenenin, Kürt açılımının önünü açmak ve daha sonra yapılacak hukuki düzenlemelere Anayasa Mahkemesi'nin engel olmasına tedbir geliştirilmesidir..
    Bu nedenle konuşulması ve tartışılması gereken husus, Anayasa değişiklik teklifinin ne getirdiği değil, Başbakan'ın başlattığı "Kürt açılımı" nın içeriği ve amaçları olması gerekmektedir” dedi.
    Sedef, referandumun aynı zamanda AKP hükümetinin 8 yıllık iktidarı boyunca yaptıklarının halk nazarında değerlendirilmesi anlamı da taşıdığını ifade etti.
    “Bir güvenoyu anlamı taşımaktadır. Halkımız 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda AKP iktidarına sarı kart gösterecek ve devamında da yapılacak olan genel seçimlerde kırmızı kart gösterecektir” diyen Sedef, şunları söyledi:
    “Buna inancımız tamdır.AKP iktidarının milleti ayrıştıran, alt-üst kimlik diye bölen siyaseti oylayacaktır.
    Milletimiz bu referandumda ; Habur'da yaşanan ihaneti oylayacaktır. Habur'da PKK teröristlerini aklayan mahkemenin ve hakimin Anayasa Mahkemesi'ne taşınmak istenmesini oylayacaktır. Ülkemizin ve milletimizin geleceği için bir 'milli güvenlik sorunu' haline dönüşen AKP iktidarı oylanacaktır.
    Milletimizin 12 Eylül'de AKP atarafından hazırlanan sözde daha demokratik ve özgürlükçü anayasa taslağına HAYIR diyerek hem  AKP'nin 8 yıllık iktidarı boyunca ''gaflet ve delalet'' içinde bulunuşuna tepki koyacak hemde ülkemiz için okyanus ötesinden yapılan planlarıda yıkmış olacaktır.”
Editör: TE Bilişim