Doğruyol; “Bugün 2001 yılında kurucu üye olarak görev aldığım partimden 2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı başvurumu yapmış bulunmaktayım” dedi. 
AK Parti’nin kuruluşundan bu güne yer aldığını hatırlatan Doğruyol, şöyle konuştu: 
“Bu fikri savunan insanların devletimizde görev alması ve siyaset içerisinde olması gerekliliğini dile getirirdik.
Bu bir davaydı ve bu davaya olan inancımız tamdı. Her zaman bu fikir ve iadeolojinin yanında yer alarak, dik duruşumuzu sergiledik. Çünkü bu ideolojinin bir gün ülkeyi bu çıkmazlardan kurtaracak ve önemli çalışmalara imza atarak ülkemizi tekrar dünyada lider ülke konumuna ulaştıracak bir düşünce sistemi olduğuna inanmıştık.
Ak parti kurucu genel başkanı ve lideri sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın İstanbul Belediye başkanı iken Karaca Ahmet mezarlığında naklen yayınlanan tartışma programını dinlerken, ilk defa muhafazakar görüşe sahip birinin muhattabı karşısında ezilmediğini, dik durduğunu gördüm ve karşısında ki karşıt görüşleri ikna ettiğine şahit olmuştum. Bu program izledikten sonra Türk milletinin ihtiyacı olduğu liderini bulduğuna inandım. Liderimize ve davamıza karşı gönlümüzde ki sevda tam olarak o gün başlamıştı. Davamızın iktidara gelmesi süreci ile birlikte, yıllardır çözüme kavuşmayan meseleler birbir çözüldü, çözülmeye de devam ediyor. Ülke olarak topyekün bir kalkınma ve gelişim içerisinde olduk.”
Açıklamasında projelerinden de bahseden Doğruyol; “Allah bize bu makamı nasip ederse bu projelerin gerçekleşmesi için kimseden korkmadan, siyasi hesap yapmadan, elimden gelen desteği siz değerli hemşerilerimize sunacak. Her zaman yanınızda olacağım. Değerli arkadaşlar, bu süreçte hepinizin dualarını bekliyor, kararımın Yozgat ve Türk Milleti adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim