YENİ BİR TARİH YAZILIYOR

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Doğan, Türkiye’de yeni bir tarih yazıldığını belirtti.
“Türkiye çok önemli bir dönemden geçiyor. Şuanda Türkiye’de tarih yazılıyor. Türkiye bir başkanlık sitemine geçecek” diyen Doğan;
“Türkiye 12 yıldır tek başına bir istikrar sağlanmış ülke konumuna geldi. Türkiye’de patika yollardan duble yollara geçildi. Sağlık sektöründe insanlar ilacını alamazken, Bağ-Kur’unu ödeyemeyen insanlar doktora gidemezken, doktorların bıçak parası istedikleri bir konumdan artık Avrupa’dan sağlık hizmeti almak için ülkemize gelen insanlarımız var. Şuanda bütün dünyada petrol arayabilecek bir gemiyi kendi tersanemizde denizde indirdik. Türkiye çağ atlıyor, tarih yazıyor, kim ne derse desin şuanda dünyada yeni bir konjektör oluşuyor” dedi.

ENERJİMİZE YETİŞEMEZLER

Osman Doğan, Türkiye’nin kendi içerisindeki barışın ülkeyi ekonomik ve sosyal alanda önemli noktalara taşıyacağı gerçeğine vurgu yaptı.
Türkiye’nin birlik ve beraberlik ekseninde ortaya çıkacak sinerjinin hizmete dönüşeceğini kaydeden Doğan şöyle devam etti:
“Eğer bu ülkede barış olsun enerjimizi ve sinerjimizi kesinlikle biz dünyada hizmet için harcarsak bu ülkeyi kimse tutamaz. Şuanda bütün Avrupa’da kendi devletini yönetecek genç bulamıyor. Yemen’deki insanları uyuşturucuya alıştırdılar. Hasan Sabbah’ın yaptığı gibi oradaki insanları önce hasta ettiler sonra dediler ki şifası bizde. İki tarafın silahını batılılar tedarik ediyor.  Artık bütün İslam ülkelerinde dünya Müslümanlarının ümidi Türkiye. Böyle bir hengamede Türkiye tarih yazacak, inşallah tarih yazılırken şahitlik etme adına bu iktidarın içerisinde olacağız.

Küçük hesaplar içerisinde olan arkadaşlarım olabilir, kesinlikle önemli değil. Büyük, ulusal çapta fotoğrafı gören bununla birlikte kendi dertlerimizle dertlenebilen, toplumla hemhal olmuş, toplumun değerlerine saygı gösteren insanlara ihtiyacımız var. Ben bunların olabileceğine inanıyorum. Ümit varım.”

YENİ TÜRKİYE’DE YENİ YOZGAT!

‘Yeni Türkiye’de Yozgat nerede olur’ sorusuna projeleri ile yanıt veren Osman Doğan, “Bunu çok ince düşünmek ve görmek gerekiyor. Yozgat, Türkiye’nin tam ortasında. Düşman ayağı değmemiş ender topraklardan bir tanesi. Keşfedilmemiş, toprakları bakir olan bir noktadayız. Evet göç verdik mi verdik. Ama biz yeniden bir kalkınma ivmesi kazanabiliriz. Türkiye orta noktada olmasından dolayı çok iyi bir lojistik merkezi olabilir. Doğu’dan-Batı’ya, Kuzey’den-Güney’e sevkiyat yapılabilecek bir lojistik merkezi haline getirebiliriz biz Yozgat’ı” diye konuştu.

LOJİSTİK MERKEZİ YOZGAT

AK Parti iktidarı ile Yozgat’a kazandırılan ‘Hızlı Tren’ ve ‘Havaalanı’ projelerinin kazanımlarına dikkat çeken AK Parti Yozgat Milletvekili aday adayı Osman Doğan, şehrin ülkenin tam ortasında olmasının ciddi bir lojistik özellik kazandırdığına dikkat çekti.
Doğan şunları söyledi: “Gerek Hızlı Tren gerekse Havaalanı Projesi’nden sonra Yozgat’ın ufku değişecek. Batılılar bir yere yatırım yapacakları zaman özellikle tekstil sektöründe istedikleri kaliteyi bulamıyorlar. İlk olarak ulaşım imkanlarını sunuyor. Hızlı Tren ve Havaalanı projesinden sonra lojistik noktasında merkezi bir yerde olmamızdan dolayı önemli bir potansiyele sahip.”

BÜYÜKŞEHİR YOZGAT

Yozgat’la Sorgun’un bir arada olmasından 150 bin nüfuslu bir şehir oluşabileceği geçeğini hatılatan Doğan; “Tamamen sanayileşmeye müsait. Sanayiler suyun akıntı istikametine doğru kurulur. Atıkların şehrin içerisine akmamasını hesap ederler. Bu istikamet bence Yozgat’tan Sorgun’a, Sarıkaya’dan Çayıralan’a kadar organize sanayi bölgesinin ilgisini çekecek noktada. Bundan önceki Organize Sanayi Bölgesi yer konusunda yanlış karar alındı” dedi.

TOPRAKLARI KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN MADEN ŞEHRİ

Eğitimci kimliğinin yanı sıra başarılı bir iş hayatına da sahip olan Doğan, içerisinde bulunduğu madencilik sektörünü Yozgat ölçeğinden değerlendirdi.
Yozgat’ın her 10 kilometrede bir maden alanlarına sahip olduğuna dikkat çeken Doğan, şu açıklamalarda bulundu:
“Madencilik sektöründe olmamdan dolayı biliyorum. Bizim kuzey ve kuzey doğumuzda, Eymir’den Sorgun’un bütün kuzeyinde hatta Yozgat’ın Sungurlu istikametindeki yerlerde Çorum istikametine doğru her 10 kilometrede Amasya ve Sivas istikametine bütün dağlarımızda mangan ve krom madenleri var. Türkiye’de madencilik sektöründe henüz Yozgat keşfedilmemiş. Maden konusunda Yozgat işlenmiş durumda değil. Daha çok istihdamı artıracak şekle sektörü getirmemiz lazım. Dünyanın en kıymetli madeni uranyum bunun en büyük kaynağının Sorgun’da olduğunu bütün dünya biliyor.”


JEOTERMAL ZENGİNLİĞE DÖNÜŞEBİLİR

Doğan jeotermal alt yapıya da dikkat çekerek: “Jeotermal kaynaklarımız çok önemli. Yozgat’ın her köşesinde jeotermal kaynağımız var fakat yeterli oranda değerlendiremiyoruz. Bu kaynakları adil bir paylaşım ve bölüşüm içerisinde yatırımcıya çok iyi sunulması lazımdı” açıklamalarına yer verildi.

YOZGAT’A ÖZEL TEŞVİK YASASI

4325 sayılı yatırıma teşvik kanunu gibi Yozgat’ın ekonomik ve sosyal gerçeklerine uygun bölgesel teşviklerin getirilerine dikkat çeken Doğan, şunları söyledi: “Bunun gibi mutlaka yatırımda daha öncelikli hale getirmemiz lazım Yozgat’ın her alanını. Sigorta primlerinin mutlaka daha aşağıya çekmek lazım. Şuanda mevcut verilen destek yatırımcıyı getirmeye yetmiyor. Çünkü yatırım noktasında sigortadan alacağı indirime değmediği için gelmiyor. Sadece yatırım teşvik maliyeti değil işçinin sigorta rakamlarının daha aşağılara indirilmesi lazım. İnşallah önümüzdeki dönemde bu tür bir çalışmaya destek vereceğiz.”

VATANDAŞ BİZE DEĞİL BİZ VATANDAŞA ULAŞACAĞIZ

“Bürokrat bir insan değilim. İnsanlar bize ulaşmadığı zaman biz bittik demektir” diyen Doğan şunları kaydetti: “Neden, çünkü ben Yozgat ve birkaç ilçesinde yatırımlarım var. İstesek de istemesek de işlerimizin başına gelmemiz gerekecek. Onun için insanlar bizi zaten görecekler. Yozgat’a gelmeme durumu olan birisi değiliz. Ulaşılabilirlik noktasında insanların bize ulaşması değil onların bize ihtiyacı olduğu anda bizim onlara ulaşmamız gerekiyor. Bizim onların ayağına gelmemiz lazım. Asil olan millet, mutlaka vekil asilin ayağına gitmeli. Cep telefonu yıllardır değişmeyen biriyim. İnşallah insanlara biz ulaşacağız.”

İYİ VATANDAŞ MI İYİ İNSAN MI?

Siyasete eğitimci kimliği ile manevi bir hava kazandıran Osman Doğan, iyi vatandaş mı, iyi insan mı sorusuna altı çizilecek şu açıklamalarda bulundu:
“Mutlaka toplumsal değişikliği sağlamak için mücadele edilmesi lazım. Makro planda yani kanunlar nezdinde, milli eğitim nezdinde ana, temel değişikliklere destek verecek insanlardan biriyim. Bir eğitimci olarak toplumu iyiye, güzele, doğruya, hayra doğru yönlendirme konusunda katkılarım olacaktır. Bizim anlayışımızda iyi vatandaş yetiştirmek önemli değil, bizim anlayışımızda iyi insan yetiştirmek esastır. Biz böyle inanan, esas alan bir insanız.
Vergisini ödeyen ve veya askere giden iyi vatandaştır. Bundan daha ötesi yolda giderken bir taşı alıp kenara koymak veya insanların ayağına batabilecek dikeni kenara atmanın ibadet olduğuna inanan bir düşüncenin mensubuyuz.
İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır, Hadis-i Şerif’inde de belirttiği gibi, biz iyi vatandaştan öte iyi bir insan olma idealinde olan insanız. Yani toplumsal değişiklikte çocuklarımıza daha iyi bir istikbal, daha iyi bir gelecek, kendi değerlerimize doğru  asimile olmadan yetişmesine katkı sağlamak gerekiyor. Yani dilin bile kaybolduğu bir süreçte toplumun değerlerinin korunmasına katkı sağlayan, saygı gösteren bir vekil olacağım inşallah.”

Editör: TE Bilişim