Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, terörü çözüm arama konusunda parti liderleri ile yapacağı görüşmeyle ilgili yaptığı, MHP'nin terörden nemalandığı için görüşmeyecekleri şeklindeki açıklamasına çok sert tepki gösterdi. Sedef, AKP'yi açılım politikası ile terörü cesaretlendirmekle suçladı.MHP'nin 41 yıllık şerefli bir siyasi mücadelede milletin birlik ve bütünlüğünü esas alan milliyetçi ve muhafazakar bir çizgiye sahip olduğunun altını çizen Sedef;
    “Dolayısıyla kendilerine sormak lazım PKK'nın, İmralı canisinin sözde elçilerini Hakkari'de karşıladıkları zaman devlet merasimi yapıp, ondan sonra devlet merasimine Habur'da 'ne güzel şeyler oluyor' diyenler kendileriydi. İmralı canisinin yalnız kaldığından şikayet edip, yanına arkadaş gönderenler ve ithal duvar kağıtlarıyla o hücresini yenileyenler kendileriydi. PKK terör örgütü demeyip BDP ile görüşenler kendileriydi. Aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Dolayısıyla MHP olarak kandan beslenenlerin  ''terörden nemalananların''  aslında, 'analar ağlamasın' diyerek, Türkiye'nin çözülmesi senaryolarını Türkiye'ye diretenlerdir. Açılım peşinde koşanlardır” dedi.
Sedef; “Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli, terörü azdıran siyasi anlayıştan vazgeçilmedikçe Başbakanla görüşmeyeceğini ifade etmişti zaten.Eğer Türkiye'yi, düşünüyorlarsa Cumhurbaşkanının düzenleyeceği bir toplantıda görüşlerini ifade etmeye yanaşacaklarını belirtmiştir. Kaldı ki Cumhurbaşkanı ile görüşüldü. Sayın Cumhurbaşkanı ile terör konusunda yapılması gerekenler ifade edildi. Sayın Genel Başkanımız, Sayın Başbakana bir çağrıda bulunmuştur. Bu çağrı ise İmralı canisini muhatap almaktan vazgeçtiğini açıkla, Irak'ın kuzeyini PKK'ya açan Barzani'ye kırmızı halı döşemekten vazgeç, Büyük Ortadoğu Projesi başkanlığından ayrıl ve şehide kelle dediğinden dolayı, şehit olan askerlerimize, 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir' dediğinden dolayı, 'Türk milletinden özür dile' demiştir. Anlaşılan odur ki 'kelle' deme niyetini, İmralı'yı muhatap alma zihniyeti hala ortadadır. Bu ayıp bile Başbakanın yanlıştan dönmediğini ortaya koşmuştur. Bu milleti uçuruma götüren, cumhuriyetle bir hesaplaşma dönemi açıp, bu milletin kimliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyen açılım sevdalıları ile bizim görüşeceğimiz bir konu olamaz. Kim görüşecekse gitsinler görüşsünler.
Cumhuriyetin kurduğu temeller ekseninde, millet bir ve bütün kalacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet  yaşayacaktır.Bunu herkes böyle bilmelidir. Terörle mücadele yerine müzakere ve mütakere anlayışlarıyla Türk milletinin milli kimliğini bozup, Türkiyelilik safsatalarını hazmettirmek isteyenlere karşı MHP'nin görüşecek bir konusu yoktur. MHP bu kararlı tutumunu devam ettirecektir. Hükümeti de uyarıyoruz, terörle müzakere etme, terörle mütakere çağrısı yapma.
Bölücülükle ve terörle mücadele et. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü, cumhuriyeti kuran iradeye sahip çıkma kararlılığını göster, uyarımız budur. Bundan sonra AKP'yi bu yaptıklarıyla takip etmeye devam edeceğiz. Sanatçılarla, topçu ve popçularla görüşmekten ne sonuç çıktı? Başbakan ucu belirsiz ve kendisinin bildiği yabancı senaryoların taşeronluğunu yaptığı sürece Türkiye'nin direnç noktalarını mahkum etmek istiyor. MHP olarak biz bu konuda tecrübeli bir hareketiz. Sayın Başbakanın bu senaryolarının taşeronu olmayacağız” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim