Yozgat'ta kongre sürecine giren CHP'de ilk il başkanı adayı partinin 10 yıl süreyle Osmanpaşa Belde Belediye Başkanlığını yürüten Abdullah Yaşar oldu. Yaşar, hafta sonu parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını ilan etti.

CHP Osmanpaşa eski belediye başkanı Abdullah Yaşar, il başkanı adaylığını açıkladı. Kısa bir süre önce Kazım Eliaçık'ın merkez ilçe başkanlığına seçildiği CHP'de kongre süreci yoğun bir şekilde devam ediyor.

Cumartesi günü parti binasında Abdullah Yaşar'ın il başkanlığını ilan ettiği basın toplasına CHP İl Başkanı Ali Keven, Merkez İlçe Başkanı Kazım Eliaçık ile birlikte partinin eski ve yeni simalarından pek çok önemli isim katıldı.

YAŞAR: "YOZGAT'IN SORUNLARINI BİLİYORUM"

Yaptığı uzlaşmacı ve yapıcı açıklaması ile dikkat çeken CHP İl Başkanı adayı Abdullah Yaşar, partililerine de birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

"Çiftçinin, emeklinin sorunlarını biliyorum, işsizimizin, gencimizin sorunlarını biliyorum, kısacası Yozgat'ımızın sorunlarını biliyorum" diyen Yaşar; "Çıktığımız yolun çok sorumluluk isteyen ağır bir yük olduğunun farkındayım. Ama Cumhuriyet Halk Partisi zor günlerde devreye girmelidir, görev almalıdır. Biz devlet kuran bir partiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi, güçlü bir yapı, güçlü bir birliktelikle önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden belediye başkanlıkları, il genel meclisi üyelikleri kazanmak durumundayız" ifadelerine yer verdi.

YAPICI MUHALEFET SÖYLEMİ

Yaşar, Yozgat'ın menfaatine olan proje ve çalışmalarda iktidarın destekçisi olacaklarını belirterek yapıcı bir muhalefet sözü verdi.

Partisinin başarısı için 7 gün 24 saat çalışma sözü veren Yaşar, şöyle devam etti: "Yozgat'ımın emrinde olacağım, çünkü biz bu memleketin insanıyız. İktidar partisinin Yozgat'ta yapacağı her türlü olumlu yatırıma her türlü desteği vereceğiz. Çünkü o hizmet hepimize geliyor. Yanlış olan eksik olanı da bir ana muhalefet partisi sorumluluğu içerisinde eleştireceğiz, yeri gelirse karşısında duracağız. Ama saygıdan, sevgiden, ahlaktan ödün vermeyeceğiz.

Bu yola çıkarken bir çok ilçe başkanımızın, ilçe örgütlerimizin bir çok değeri arkadaşlarımızın desteğini alarak bu yola çıktık."

"BİZ BİR AİLEYİZ, BU BİR YARIŞTIR"

CHP teşkilatlarının kongre sürecine girdiğini hatırlatan Abdullah Yaşar, 'CHP kongrelerinin kaybedeni ve kazananı olmaz' dedi.

Yaşar şöyle konuştu: "Kongreler yapıyoruz, Yerköy ilçe kongremiz yapıldı. İki arkadaşımız yarıştı, eşit oy sonucu kura ile bir arkadaşımız görev aldı. Cumhuriyet Halk Partisine yakışır bir şekilde kongreler yapıyoruz. Yozgat merkez ilçede 2 Aralık'ta kongremizi yaptık. Yine 2 arkadaşımız yarıştı, bir arkadaşımıza görev verildi bir arkadaşımız seçimi kaybetti. Ama Cumhuriyet Halk Partisi'nde kongrelerde kaybeden yoktur. Biz aileyiz, bir yarış vardır. Yarıştan sonra da hep birlikte bu bayrağı daha yükseklere taşımak durumundayız. Bir birimize kırılma, darılma gibi bir lüksümüz olamaz, böyle bir düşüncemiz de olamaz. Biz bütün partililerimizi aktif göreve çağıracağız, kadınlarımızı aktif göreve çağıracağız, gençlerimizi aktif göreve katacağız, başarılı olmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız."

AİLESİNE VE PARTİLİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Açıklamasında 30 yıllık siyaset hayatında yalnız bırakmayarak destek olan eşi ve çocuklarına teşekkür eden Yaşar, teşkilatlarına da teşekkürle birlikte önemli mesajlar verdi.

Çıktığı yolun ağır yükünün farkında olduğunu dile getiren Yaşar:

"30 yıldır siyasette olduğum bu süreçte hep yanımda olan, özellikle 10 yıl belediye başkanlığı dönemlerde çok sıkıntılı süreçlerden geçtiğimde yanımda destek olan eşime ve çocuklarıma teşekkür ediyorum. Bize bu fırsatı vereni yıllarca partimize emek veren saygıdeğer parti büyüğümüz kendisine çok şey borçluyuz, Sayın Ali Keven'e teşekkür ediyorum. Bu süreçte partimize hizmet eden değerli ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları, yönetimlerde bulunan tüm arkadaşlarıma, partililerime katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Çıktığımız bu yolda yükümüzün ve sorumluluğumun bilincindeyim. Onun için de ilimizin, Yozgat'ımızın sorunlarını biliyoruz. Bize bu süreçte emek veren, destek veren değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çıktığımız bu süreçte Allah bizi utandırmasın, Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim