İl Başkanı Cevdet Kaya beraberinde partililer ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi MHP İl Başkanı Kaya kongre sürecinin başlamasıyla birlikte yeni dönemde adaylığı hiçbir zaman düşünmediğini ve bu konuda da bir demeçte bulunmadığını hatırlatarak bugüne kadar ki suskunluğunu ise partiyi spekülasyon ve provokasyonlardan korumak adına yaptığını açıkladı. Cevdet Kaya Pazar günü gerçekleşecek MHP İl Kongresi’nde MHP’nin bir toy ve şölen havası yaşayacağını ve kongreye de MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın Divan Başkanlığı yapacağını söyledi.
ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU DEĞİL
MHP İl Başkanı Cevdet Kaya yerel basında aday olduğuna dair yer alan haberlerin bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söyledi. Cevdet Kaya, mevcut il başkanlığı görevini yürüttüğü için yapılacak kongrede de yine aday olduğu izlenimi ortaya çıktığını hatırlatarak “Ben yapılacak kongremizde hiçbir zaman adaylığı düşünmedim. Böyle bir açıklamam, demecim veya beyanatım da olmadı. Hali hazırda mevcut il başkanlığı görevini yürüttüğüm için kamuoyunda böyle bir algı oluştu. 2012 yılında başkanlık görevine başlayarak yaklaşık 3 yıldır bu görevi layıkıyla yerine getirme ve davamı ileriye taşıma gayreti ve çabası içinde bulundum. Şimdi görev süremin sonuna gelmiş bulunmaktayım. Önümüzdeki dönemde görev alacak arkadaşımızın da her zaman yanında ve destekçisi olacağım” dedi. Cevdet Kaya 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde MHP’nin başarısı için partinin bir neferi olarak çalışacağını da ifade etti.
PROVOKASYONLARI ÖNLEDİM
MHP İl Başkanı Cevdet Kaya kongre sürecindeki suskunluğuna yönelik yapılan eleştirilere de açıklık getirdi. İl Başkanı Cevdet Kaya aday olmayacağı yönünde beyanat vermeyi sona saklayarak partisine yönelik provokasyon ve spekülasyonların önüne geçmeyi hedeflediğini de açıkladı. İl Başkanı Kaya hiçbir adayın lehinde veya aleyhinde bir çekilmenin söz konusu olmadığını ve zaten aday olmadığını hatırlatarak süreçte sadece MHP’nin lehinde hareket ettiğinin altını çizdi. Cevdet Kaya “Bu süreçte şahsımın hiçbir isim lehine veya aleyhine çekilmesi, aday olmaması gibi bir durum söz konusu değil. Ben görevimi yaptığım inancındayım. Bu süreçte ben sadece partimin lehine hareket etti. Aday olmadığımı önceden beyan etmem durumunda partimize yönelik yapılacak provokatif girişimleri ve karışıklıkları önlemek adına suskunluğu tercih ettim. Ben partim adına ve partim için aday olmuyorum. Yaptığım bu hamle ile birlikte partimizi bu süreçte dış tahribatlar ve provokasyonlardan muhafaza ederek birlik ve beraberliği korumuş bir vaziyette il teşkilatımız kongreye gidiyor bizleri mutlu eden de budur” dedi.

HEDEF MHP İKTİDARI
Cevdet Kaya bundan sonraki hayatında da MHP’nin bir neferi olarak çalışacağını ve partinin topyekün tüm kadrolarının 2015’te yapılacak seçimlere odaklandığını bildirdi. Cevdet Kaya AKP’nin ülke üzerinde oluşturduğu tahribat ve yıkımları durduracak tek ve yegane siyasi hareketin Milliyetçi Hareket olduğunu belirterek “Ben şahsen ülkemizin bu yıkım ve bölünme sürecinden kurtulması için partimizi ve onun bilge liderini umut olarak görüyorum. Ülkemizin birliği ve dirliği adına MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başbakan olması ülkemiz için zorunluluk ve şarttır. Bundan sonraki süreçte de partimin birliği ve dirliği ayrıca ilimizdeki başarısı için Cevdet Kaya olarak elimden geleni yapmaya çalışacağım. Yine hep birlikte inşallah omuz omuza, kol kola yürüyüşümüz devam edecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim