Yozgat’ta ön seçim kararı alarak adaylarını belirleyecek olan CHP’nin ön seçimi Pazar günü gerçekleşecek. Yozgat ile birlikte ilçelerde de yapılacak olan ön seçime toplamda 3 bin 200 partili katılacak. Yozgat’ta Pazar günü gerçekleşecek ön seçim Gülaylar İlkokulu’nda yapılacak. Hakim huzurunda yapılacak ön seçime Yozgat Merkez’den 499 partili katılarak oy kullanabilecek. Toplamda 4 aday adayı bulunan CHP’nin ön seçiminde partililer en az iki aday adayı, en fazla ise dört aday adayının ismini işaretlemek suretiyle oy kullanacak. CHP’nin Pazar günü yapacağı ön seçime katılan aday adayları Hatice Açıkgöz, Gülhanım Ceylan, Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan ve Hasan Aslan Nurdoğdu olacak. 
Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda seçimin Gülaylar İlkokulu’nda yapılacağını bildiren CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, “Aynı gün ilçelerimizde de sandık kurularak ön seçim gerçekleşecek ve bu şekilde Yozgat adaylarımız belirlenmiş olacak” dedi.
CHP’den daha önce aday adayı olan partinin eski İl Başkanı Onur Kaytan, partisinin almış olduğu ön seçim kararına tepki göstermiş ve aday adaylığını geri çekmişti. Kaytan’ın önceki gün partisine verdiği aday adaylığı iptal dilekçesi parti genel merkezi tarafından kabul edilmiş ve CHP’de beş olan aday adayı sayısı dörde düşmüştü. 
Editör: TE Bilişim