Eğitimin bireylerde davranış değişikliğini hedefleyen bir süreç olduğunu ifade eden Milletvekili Yusuf Başer, hedefi düşünen, yorumlayan, gerekli analiz ve sentezleri yaparak yerinde ve zamanında doğru kararları alan ve uygulayan, sağlam kişilik özelliklerine sahip insan yetiştirmek olan eğitimin öneminden bahsetti.
Açıklamasında Atatürk'ün “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, müstakil, şanlı, yüksek bir cemiyet halinde yaşatır; ya da bir milleti esaret ve sefalete sürükler" sözüne de yer veren Başer, ilk olarak öğrencilere seslendi.
Başer; “Eğitim bir ömür boyu süren bir faaliyettir. Ömrünüzün kalanını ‘’keşke’’lerle geçirmek istemiyorsanız anne- babanızın, öğretmenlerinizin öğütlerine kulak verin. Okulunuzu ve öğretmenlerinizi sevin. Tek amacınız, ilerde kendisine, ailesine, ülkesine ve tüm insanlığa yararlı birer fert olarak yetişmek olmalıdır.”
Öğretmenlere hitabında ‘Haddim değil size öneride bulunmak; olsa olsa temennilerimi sıralayabilirim’ diyen Başer; “Onlara önce okulu, okumayı sevdirseniz, körpe beyinlerini lüzumsuz bilgiler, basmakalıp fikirlerle doldurmak yerine, bilgiye nasıl ulaşılacağının ipuçlarını verseniz ne güzel olur.
Sevgi, barış, kardeşlik, cömertlik gibi insani duyguların para ve güçten daha önemli olduğunu öğretin onlara. Bir eser vermenin ölümsüzlüğe eş olduğunu, cehaletin insanı karanlığa gömdüğünü öğretin. Başkalarını sevmeyi, hataları hoş görmeyi, vefayı, hoşgörüyü öğretin.
Ülkesini yakından tanıyan, seven, tarih şuuruna sahip, kültürlü, daha da önemlisi düşünen, düşüncelerini korkmadan ifade edebilen ve üreten, sorgulayıcı, kişilikli, ‘’Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’’ fertler olarak yetiştirin onları” ifadelerine yer verdi.
Başer açıklamasının sonunda anne-babalara da şu tavsiyelerde bulundu:
“Okulların yeniden açıldığı bu günlerde çocuklarınızın arkasından ne büyük ümitlerle bakmakta olduğunuzu, yüreğinizin nasıl titrediğini çok iyi biliyorum.
Çocuklarımızı bilgili birer insan olarak yetiştirmek öğretmenin vazifesi ise, iyi insan olmaya doğru onları yöneltmek de anne ve baba olarak bize düşüyor.
Biz çocuğumuzu yalnız kendisine değil, aynı zamanda topluma ve insanlığa faydalı bir insan olarak yetiştirmeyi başarırsak analık ve babalık görevimizi gereği gibi yapmış oluruz. Bu düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimiz ile ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.”

Editör: TE Bilişim