Bobbili kafe ve düğün salonunda düzenlenen yemeğe MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sadef, MHP İlçe Başkanı Muhsin Bölükbaşı, MHP Sorgun İlçe Teşkilatı üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu başkanları, MHP belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda mahalle ve köy muhtarı katıldı.

Programda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz muhtarlara hitap etti. Durmaz'ın yapmış olduğu konuşmanın salondaki kalabalık tarafından sık sık alkışlandığı ve olumlu karşılandığı gözlendi.

Durmaz, 13 yıllık AKP iktidarını destekleyen illerin başında Yozgat'ın geldiğini ve en az yatırım alan iller arasında Yozgat'ın olduğunu söyledi. Yozgat'ta yatırım, eğitim ve nüfus bakımından hızlı bir şekilde düşüş yaşandığını söyleyen Durmaz, Yozgatlının vermiş olduğu destekle, karşılığı arasında bir tezatlık olduğunu vurguladı. AKP iktidarının, 13 yıllık yönetimi boyunca her dönem Yozgat' ı "marka şehir" yapacaklarını söylediğini ve  işsizlikte; ilk 10 il arasında, göçte; ilk 2 il arasına, yatırım alan iller sıralamasında sondan 9 il arasına sokarak marka şehir haline getirdiğini ifade etti.
Yapılan hızlı trenin Yozgat için özel bir proje olmadığını Londra' dan başlayıp Pekin' de bitecek olan tarihi demir yolu güzergahında olduğu ve bu güzergahın coğrafi şartlar neticesinde mecburen Yozgat'tan geçtiğini ve AKP nin bu projeyi Yozgat'a has bir proje gibi anlatmasının doğru olmadığını aktaran Durmaz,  Yozgat İl sınırlarına karayolundan hangi yönden girilirse girilsin yolların bir türlü yapılmadığını ve sürekli yol çalışmalarının devam ettiğini ve yapılmaya çalışılan yolların her sene yeniden tadilattan geçtiğini ve devletin zarara uğratıldığının altını çizdi. Durmaz, Başbakanın "3. organize sanayiyi de Yozgat'a getireceğiz" vaadine karşılık 1. organize sanayinin yüzde 80 inin boş olduğunu ve özelliklede üstüne basa basa salondaki misafirlere 2. organize sanayinin nereye yapıldığını sordu. 2. organize sanayinin yapılmadan 3. organizenin yapılmak istenmesine anlam veremediğini ve AKP nin Yozgatlının aklıyla dalga geçtiğini belirtti. Ayrıca Yozgat'a yapılacak diye vaad ettikleri savunma sanayi yatırımını da alıp başka bir ile götürdüklerini söyledi.
Durmaz daha sonra Yozgat'ın nüfusunun 260 bin azaldığını ve vekil sayısının 6 dan 4 e düştüğünü söyleyip akabinde köyden göç etmiş vatandaşların tekrar köylerine dönmeleri için Yozgat'ı tarımın başkenti haline getireceklerini ve Tarıma Dayalı İhtisas Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin mutlaka Yozgat'a da kurulacağını ve bunun bir "Devlet Sözü" olduğunu söyledi. Durmaz konuşmalarının satır aralarında Belde belediyeliklerinden düşen beldelerin tekrardan belediyelerine kavuşacağını ve Yozgat'lı nın hak ettiği desteği alacaklarını ve bunun takipçisi olacaklarını belirtti. 

Editör: TE Bilişim