Konuşmasına kendini tanıtarak başlayan Solmaz, bu güne kadar AK Parti’nin kuruluşundan itibaren verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin gayretinde olduğunu söyledi. 
“Yozgatlıyım, sizlerin evladıyım, gayem Yozgatlı’nın hayallerini gerçekleştirmektir” diyen Solmaz; 
“AK Partinin her alanda devrim niteliğindeki köklü reformlarla Türkiye siyasetinde ilklere imza atmasını her duyarlı vatandaş gibi ben de heyecanla ve ilgiyle takip ediyorum. Partimizin en büyük dayanak noktası olarak milleti görmesi, beni millet olarak, insan olarak, kadın olarak önemsemesi bu partiye gönül vermemin. Bugün burada olmamın en büyük sebebi... İşimiz Hizmet... Gücümüz Millet diyen bir partinin neferi olmaktan şeref duyuyorum.
Bu kutlu yolu bizlere açan yürekli kadınlar ... Zerrin Aktürel, Muazzez Binici, Sibel Yıldırım, Hülya Sarıaslan ve İhsaniye Altınok hanımefendilere kalben teşekkürlerimi iletiyorum. Benimle birlikte aday adayı olan tüm siyasi büyüklerim, ağabeylerim yanında medeni cesaretlerine hayran olduğum Birsen Şöhret ve Nuriye Özel kardeşimi ayrıca kutluyor. başarılar diliyorum. Gönül Dünyanda Allah' ı Bulduysan, Ölüm de Güzeldir. Ömürde.
Eğer kalbini rabbinin isimleriyle süslediysen, nefes almakta güzeldir. vermekte. yolun hak yoluysa, koşmakta güzeldir. yürümekte.
Böyle onurlu bir göreve talip olmanın şeref ve mutluluğunu yaşıyorum. Kimsenin rakibi değilim. Fadime Solmaz olarak sizlerin duası ve desteği ile ben bütün heyecanımla, birikimimle koşmaya aday olduğumu huzurlarınızda ilan etmek istiyorum.”

Editör: TE Bilişim