TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Akşener, ilk olarak 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi.
    CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, sayıları 1,5 milyonu bulan mevsimlik işçilerin ''üç kuruş için yine yollara çıktıklarını'' söyledi.
    Mevsimlik işçilerin sabahtan akşama kadar karın tokluğuna çalıştıklarını ve yurdun çeşitli yerlerine gittiklerini belirten Köse, ''Bu durum bir kölelik düzenidir. İktidar, mevsimlik işçileri ve onların sorunlarını görmezden gelmektedir'' dedi.
    Köse, mevsimlik işçilerin gittikleri yerlerde ''potansiyel terörist muamelesi'' gördüklerini ileri sürdü.
    MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan, aşırı yağışlar yüzünden başta kiraz yetiştiricileri olmak üzere bazı üreticilerin zarar gördüğünü ifade etti. Akcan, bu durumdaki üreticilerin borçlarının bir yıl ertelenmesini ve borçların yeniden yapılandırılmasını istedi.
    AK Parti Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, Çocuk Esirgeme Kurumunun kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gündem dışı bir konuşma yaptı.
ŞANDIRDAN
YOZGAT ATAĞI!
    Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Yozgat'ta da üreticilerin zor durumda olduğunu dile getirerek, gündem dışı konuşmalara yanıt vermek üzere Tarım ve Köyişleri Bakanının Genel Kurulda bulunmamasını eleştirdi.
    Bazı milletvekilleri de bölgelerinde üreticilerin zor durumda olduğunu ifade ettiler. Öte yandan, İsviçre ile Türkiye parlamentoları arasında dostluk grubu kurulması Genel Kurulda kabul edildi.

Editör: TE Bilişim