Sorgun Belediyesi MHP’li Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i 2 yıldır desteklediklerini fakat bazı tasvip etmedikleri çalışmalar ve yanlış tutumlardan rahatsızlık duyduklarını yayımladıkları ortak bir basın açıklaması ile deklare ettiler. Belediyenin 2009-2010 yılları arasındaki faaliyet raporunu değerlendiren MHP’li Meclis Üyeleri Abdullah Söylemez, Ali Yakın, Tahir Demirel, Erkut Ekinci ve Ziya Başer konserli hayvan pazarı açılışından belediyenin yerlerinin satılmasına kadar bir çok konuda itiraz ettikleri hususları dile getirdiler. 4 bin TL’ye konser düzenleyerek hayvan pazarı açan belediyenin bu parayla yol, su, alt gibi hizmetlere harcayabileceğini dile getiren meclis üyeleri, rahatsızlık duydukları şu konuları dile getirdiler: “Sırf propaganda yapmak uğruna vergi ve prim borçlarını zamanında ödemeyerek neticede de yüksek faiz ödenmesi hatta bu uğurda gayrimenkullerin uzun süreli kiraya verilmesi durumu karşısında  belediyenin zarara uğratılmasına karşıyız. Son olarak hamamlar mevkiindeki yerimizin ihale ile satılmasına karar verilmiştir. Anlaşılan borç ödeme politikamız bu; sat ve öde sonrası Allah büyük…           Belediyemizin 2009 yılı başlarında 19 trilyon olan borcunun 2010 yılı sonu itibariyle borcunun 20 Trilyonun üzerinde olduğu bu raporla resmen kabul edilmiştir.Bu kadar borca batan bir belediyeden yeni yatırım beklemek bir hayaldir. Sorgun’un reklamını yapmak yerine kendi reklamını yapmayı ilke edinen bir yönetim anlayışına karşıyız. Bilbordlarda aylarca genel başkanı ve kendisinin afişlerine yer veren reklam harcamalarına karşıyız. Belediye olarak asıl faaliyetlerini bir kenara bırakarak, hangi kıstasların değerlendirildiği, nelerin esas alındığı anlaşılmaksızın yardım başlığı adı altında yapılan gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara verildiğinden şüphe duyduğumuz savurganlık ve seçim yatırımlarına tüyü bitmedik yetim hakkı nedeniyle karşıyız.

                Şehrimize yüklü para girişi yapabilecek İŞGEM projesi varken ve ortak girişimcilerin üzerine düşeni yerine getirmişken belediyemizin yıllardır bir yer tashihi konusunda aciz kalmasına karşıyız. Başka vilayetlerin hizmet olarak dahi görmediği su ile ilgili çağdışı problemlerin göz ardı edilmesine ve de bu durum karşısında da belediyenin üzerine düşeni layığı ile yapamamasından mütevellit maliyet ve masrafların vatandaşlarımıza yansıtılmasına karşıyız.”

                İlçenin hala kendine ait bir asfalt tesisinin bulunmadığına dikkat çekildi. Başkan Şimşek’in makam aracına yaptığı harcamayı ilçe giderleri için ortaya koymadığı vurgulandı.

                “Tüm hemşerilerimiz adına faaliyet raporlarındaki eksiklikler ve faaliyetlerin yetersizliği karşısında HAYIR oyumuzu kullanmış bulunmaktayız” şeklinde devam eden yazılı açıklamada şu görüş ve iddialara yer verildi: “2011 yılı içerisinde belediyede çalışan vefalı işçilere yapılan vefasızlığı görmek de MHP’li belediye meclis üyelerini çok üzmüştür.

                İçimizden birileri olan ve yıllarca Sorgun Belediyesine hizmet etmiş çalışanlarımız, nedeni anlaşılmaksızın sessiz ve sedasız bir şekilde çalışmış oldukları kurumlar değiştirilmek sureti ile mağdur edilmişlerdir. Yapılan bu uygulamaya dayanak olarak 6111 sayılı yasa yani torba yasa kaynak gösterilmiştir. Yasanın nasıl uygulanacağı konusunda örnek uygulamalar çıkmaksızın, mecliste bu uygulamanın durdurulması konusunda kanun teklifi varken, hangi kıstasa göre işçilerin seçildiği anlaşılmaksızın değerli çalışanlarımız mağdur edilmişlerdir. Bu yasa nedeni bilinmeyen bir gerekçe ile Türkiye genelinde ilk kez Yozgat’ta uygulanmıştır. İçlerinden pek çoğu emeklilik aşamasına gelmiş bu arkadaşlarımızın ‘neden ben seçildim, neden ben gönderildim, benim gönderilmemin altında siyasi amaçlar mı var, sözleşmem bitince benim halim ne olacak? … Gibi ‘sorularına gönderildiklerinden bu güne kadar belediyemizden herhangi bir açıklama gelmemiştir.

                İnsan haklarına aykırı olan ve her fırsatta demokratik olduklarını ifade eden bu zihniyetin Bolu Beyi edası ile çalışanına sormaksızın, ta başından; gönderilme anına kadar bilgi vermeksizin keyfiyetine göre adam seçip başından göndermesinin sebepleri kamu vicdanını rahatsız edici niteliktedir.

                Sorgun Belediyesine yıllarca hizmet vermiş emektar personelin neden ve niye gönderildiği anlaşılmaksızın başka kurumlara keyfiyetten ve cebren gönderilmesine karşıyız.

                2011 yılının ilk aylarında siyasi görüşlerine göre işçilerimize yapılan bu haksız uygulamayı Yüce Allah’a havale ediyor, Yüce Allahın fırsat vermesi durumunda belediyemize hizmetin nasıl adil olacağını göstereceğimize MHP’li belediye meclis grubu olarak tüm Sorgunlu hemşerilerimize ve kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Editör: TE Bilişim