Milliyetçi Hareket Partisi Yozgat Milletvekili Adayları AKP’ye Sarıkaya’dan yüklendi. Sarıkayalılara miting meydanından seslenen MHP’li adaylar bir hayli iddialı konuşmalar yaptılar.

            12 Haziran tarihinde yapılacak milletvekili genel seçimleri için siyasi partiler propaganda faaliyetlerine devam ediyor. Yozgat’ta seçime iddialı bir şekilde hazırlanan Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayları Sadir Durmaz, Mehmet Ali Çakır ve Nevzat Kemal Adıbelli Sarıkaya ilçesinde düzenlenen mitingde ilçe halkına seslendi. MHP Sarıkaya İlçe

            Teşkilatınca organize edilen mitinge çok sayıda vatandaş katıldı.

            Milletvekili adaylarından Nevzat Kemal Adıbelli, Sarıkaya’nın AKP iktidarı döneminde ihmal edildiğini, görmezden gelindiğini söyledi. Sarıkayalı bir AKP’li milletvekili olmasına rağmen bu dönemde yaşananların ilçe adına utanç verici olduğunu belirten Adıbelli, Sarıkaya’ya dört yıl önce verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını, şimdi yeni bir dört yıl için de akıl ve mantık dışı vaatlerde bulunulduğunu söyledi. Sarıkaya halkının uyanık olmasını, artık boş vaatlere kanmamasını isteyen Adıbelli “ülkenin,Yozgat’ın ve Sarıkaya’nın aydınlık geleceği için üç hilale güç verin, destek verin” dedi.

            Mehmet Ali Çakır da yaptığı konuşmada, “Türk askerinin başına çuval geçirenlere, Habur’da kırmızı halılarla ve davul zurnayla karşılanan PKK’lı teröristlere, komisere tokat atma cüreti gösteren sözde milletvekiline ve “bu ülkeye bir başbakan yetmez” diyenlere ses çıkarmayan, çıkaramayan, içten pazarlıklı AKP kadrolarına öyle bir ders verin ki herkes duysun, Türk milletinin vicdanında yaptığı hesabı herkes görsün, anlasın” dedi. Ülkenin yangın yerine döndüğünü, yangının hem sokaklarda, hem ekonomide, hem sosyal hayatta artarak devam ettiğini belirten Çakır, MHP üzerine oynanan oyunlara da dikkat çekerek ilçe halkından bu oyunu sandıkta bozmalarını istedi.

            Son olarak kürsüye gelen Sadir Durmaz ise her alanda kişiliksiz bir politika takip eden AKP kadrolarının bunu yerel siyasete de yansıttığını, Yozgat’ta AKP milletvekili adaylarının kendileri ile mücadele edemeyeceklerini anladıklarını için Ankara’dan takviye kuvvetler, ağabeyler getirdiklerini söyleyerek “isterlerse babaları gelsin bize güçleri yetmez, Allah’ın izniyle Yozgat insanı bizlere vereceği destekle onlara gerekli cevabı verecektir” dedi. Tarım ve hayvancılığın geldiği noktayı içler acısı olarak değerlendiren Durmaz, Yozgat’ın da her alanda geriye gittiğini söyleyerek “Yozgat için bu dönemde Orta Anadolu’nun Hakkarisi oldu demiştim. Ne yazık ki son verilerle artık Hakkari’den de kötü durumda olduğumuz ortaya çıktı” dedi.

            MHP’nin Yozgat milletvekili aday sıralaması ile ilgili yalan ve fitnenin halen yayılmaya çalışıldığını belirten Durmaz bunlara itibar edilmemesini isteyerek “üç hilalin altına vurduğunuz her mühür bizleri zafere taşıyacaktır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim