Partililerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen açılışa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, miting havasındaki programda, iktidara yüklenip, İstanbul merkezli bazı yolsuzluk olayları ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirip, Yozgat'ın sorunlarının çözümlenmesi için seçmenin tercihini MHP'den yana kullanması gerektiğine dikkat çekti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, geçen onca süreye bakıldığında Yozgat’a iktidarın sunduğu bir hizmet, bir çalışmanın olmadığını ifade etti. Durmaz, ''Muhterem ülküdaşlarım önümüzdeki yerel seçimlerde mutlak başarıya ulaşmak ve en iyi neticeyi almak en büyük amacımızdır. Bizim amacımız yerel yönetimlerde en iyi sonucu almak, milletimize hizmet sunmaktır. MHP’li belediyelerin yaptıkları hizmet ve belediyecilik ortadadır, hepsi gurur kaynağıdır” dedi.
Hızlı tren projesinin coğrafi şartlardan dolayı Yozgat’tan geçtiğine vurgu yapan Sadir Durmaz, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
“İktidarın memleketimize özel bir yatırım ve proje gibi sunduğu hızlı tren projesinin coğrafi zorunluluktan dolayı Yozgat'tan geçtiğini Ulaştırma Bakanı kendisi söylemiştir. Merhum Türkeş beyin yaptırmış olduğu Et Entegre tesislerinin tabelası değiştirilerek, Yozgatlıya hizmet gibi sunulmuştur. Yerel Seçimlerde Yozgat’a Uğur gelecektir. Yozgatlı gençlerin Uğur abisi, sırdaşı, yoldaşı, esnafın her daim yanında olan Uğur kardeşimiz, Ülkücü hareketin bir neferidir. Uğur Bektaş’a sahip çıkacağınız ve emaneti geri alacağımızdan zerre şüphem yoktur.”
MHP’nin mitingi havasında geçen, İlçe ve belde adaylarının da katıldığı seçim bürosunun açılışında konuşan Yozgat Belediye Başkan Adayı Uğur Bektaş da, “Emanetimiz vardı, emaneti tekrar almaya geliyoruz” diye başladığı konuşmasında şunları kaydetti:
''Buraya gelmekle bizlere güç verip, inancımızı artırdınız. Allahın izniyle bu güç ve inançla önümüzdeki seçimlerde zaferle ayrılacağız. Biliyoruz ki tüm Türkiye'nin gözü Yozgat'ta. Bütün ülküdaşlarımız bizlerden zafer beklemektedir. Üzerimizdeki ağır yükü kaldıracağız, bu bilinçle çalışıyor, çabalıyoruz. Bize güvenen ve inananları mahcup etmeyecek, 1 Nisan günü emaneti teslim alacağız. Yozgat halkı bizlere güvensin, seçildiğimiz gün rozetimizi bir kenara bırakarak tüm Yozgatlının belediye başkanı olacağız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.”
Dürüst, onurlu ve şeffaf belediyecilik hizmeti sunacaklarını belirten Bektaş, “Bizim belediyemiz her şeyden önce şeffaf olup, herkese açık olacaktır. Yolsuzluk, talan, yalan ve iftira siyasetini bitireceğiz, sevgi ve saygıdan asla ödün vermeyeceğiz, bunların şimdiden sözünü veriyorum'' diye konuştu.
Dualar ve kurbanlarla açılan seçim bürosuna ilgi de yoğun oldu partililer arasında zaman zaman izdiham yaşanırken bayanların katılımının da yoğun olduğu gözlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim