Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat’ta Seçim İrtibat Bürosu’nu görkemli bir törenle açtı. Yerköy’de uzun araç konvoyu ile başlayan program, Yozgat’ta coşkulu bir karşılama ve açılışla devam etti. 
Cumartesi günkü program, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili adayı Sadir Durmaz ile diğer adaylar Mehmet Ali Çakır, Seyit Yücel ile Yusuf Mertoğlu’nun Yerköy’de kalabalık bir partili grup tarafından karşılanması ile başladı. Yerköy’den Yozgat’a uzun araç konvoyları ile gelen adaylar, Yozgat’ta davul zurnalarla karşılandı.
 
SEDEF SERT KONUŞTU
MHP Seçim İrtibat Bürosu açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra  açılış konuşması yapan MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, yaptığı konuşmada karargahın hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu. 
Konuşmasında AK Parti hükümetini sert sözlerle eleştiren Sedef; “Yozgatlı her şeyin farkında, artık ders verme zanmanı geldi. Allah'ın izniyle 13 yılın hesabını soracağız ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni Yozgat'ta birinci parti yapacağız. Hedefe ve başarıya kilitlenerek yola çıktık. Sizlerin desteğiyle emin olun hırsızlardan, ayrıştıranlardan bunun hesabını inşallah soracağız. Milletvekili çıkarması zor olan, sayısal olanları düşük olan değerli partililere sesleniyorum. Kendi partinize verdiğiniz bir oy bu hırsızlara 3 oy, 4 oy olarak gidecektir. Amma Milliyetçi Hareket Partisi'ne vereceğiniz bir oyunuz bu ülkeyi bu hale getirenlerden, ayakkabı kutularında para saklayanlardan, para sayma makinelerini yatak odalarında saklayanlardan ve Yozgat'ta 13 yıldır bir hizmet getiremeyenlerden hesap sormanın vaktidir, zamanıdır ve fırsatıdır” dedi.
Sedef’in  konuşmasının ardından milletvekili adayları sırasıyla vatandaşa hitap etti.
 
DURMAZ; “HER ZAMAN MİLLETİN YANINDA OLDUK”
Son olarak kürsüye gelen  MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, her zaman mecliste, meydanlarda, emekçinin ve mağdurun yanında olduklarını belirterek, hiçbir zaman göz boyayan ekonomi rakamlarının yanında olmadıklarını söyledi. 
“Türkiye ve Türk milletine hizmet etmek için yeniden Yozgat'tan aday oldum” diyen Durmaz şöyle konuştu: 
“Biliyoruz ki yolumuz çetin, uğraşacağımız gayeler şiddetlidir. Ama yine biliyoruz ki inanmış insanlar için, birbirine kenetlenmiş yürekler için aşılmayacak zorluk yoktur.  Yine biliyoruz ki Allah inananlarla beraberdir.”
Durmaz, sevdalarını Türkiye ve Türk milletinin değerleri ve onuru olduğunu belirterek, şunları söyledi: 
“Tarih şahittir ki, mecliste, meydanlarda, emekçinin ve mağdurun yanında olduk. Göz boyayan ekonomi rakamlarının yanında olmadık. Gerçek enflasyonun ne olduğunu, insanımızın cebine giren para ile altına giden borç yükü arasındaki dengesizliği gördük, gösterdik, anlattık. Komisyonlarda sabahladık, alın terini savunduk. AKP’nin ötekileştirmelerine, yuhalatmalarına, intikam çığlıklarına, kefenini giyip gelen ihalecilerine karşı hazırlanan danışıklı dövüşleri gördük ve gösterdik. Hesaplarını bozduk. İktidarlarını da, başkanlık hesaplarını da bozacağız. Kan ve göz yaşı üzerinden toplumu kutuplaştıranlardan hesap sorduk ve soracağız."
Durmaz, milli potansiyelin harekete geçtiğini belirterek, “Heyecanlıyız, çünkü AKP tarafından çiğnetilen halkın onurunu, yere düşürülen bayrağını düştüğü yerden tekrar ayağa kaldırabileceğimizi görüyor ve hissediyoruz. Heyecanlıyız, çünkü AKP döneminde vitrine konulan, satılan, içi boşaltılan, değerlere sahip çıkan bir siyasi hareketin güçlenerek büyüdüğünü görüyoruz” dedi.
Durmaz, şunları söyledi: “Bu millet her türlü ayrımcılığa karşı, yok saymalara karşı, hukuksuzluğa karşı artık yeter diyor ve 7 Haziran’ı bekliyor. Bizlere düşen milletimizin bu heyecanını, bu kararlı duruşunu millet iradesinin tecelli edildiği yer olan millet meclisine taşımaktır. Allah’ın izni, milletimizin desteği ile 7 Haziran’da Milliyetçi Hareket Partisi iktidardadır. Herkes hesabını buna göre yapmalıdır. MHP bütün tahminleri alt üst edecek, tüm beklenti ve öngörüleri bozacak ve Türk milletini iktidara taşıyacaktır."

Editör: TE Bilişim