MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, 27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam’da MHP il başkanları toplantısının yapılmasının ardından seçim sürecinin de netleştiğini söyledi. 
Yapılan toplantıda 21 Mart’ta gerçekleştirilecek olan büyük kongre ve milletvekili adaylarının hangi yol ve yöntemlerle belirleneceği konuları ile ilgili görüşmeler yapıldığını kaydeden Sedef; “İki gün boyunca partimizin kongre ve seçim çalışmaları detaylı bir şekilde görüşülmüş, önümüzdeki siyasi süreç ve takvim ayrıntılarıyla değerlendirilmiştir. Ülkemizin ve milletimizin ağır tahribatlarla karşı karşıya kaldığı son yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi’ne olan ihtiyaç bütün gerçeği ile ortaya çıktı. Şüphe yoktur ki, milli konulardaki duruşumuz ve tavrımız çözülmeye çalışılan milli birlik ve kimliğin en önemli güvencesidir. Ve milli devlet yapımızın devamının en sağlam dayanağıdır.”
İLK AŞAMA TEŞKİLAT GÖRÜŞÜ
Aday belirleme sürecinin iki aşamada gerçekleştirileceğini belirten Sedef, teşkilat görüşlerinin alınmasının ardından kamuoyu yoklaması yapılacağını belirtti. 
Sedef şöyle konuştu: “Aday tesbiti için ilk aşamada teşkilat görüşlerinin alınması; daha sonra kamuoyu yoklaması yapılması ve çıkan sonuçların birleştirilerek ülkemiz, Yozgat’ımız için en hayırlı olan adaylarla yola çıkacağımız bir gerçektir. Bu bağlamda 1 Mart 2015 tarihine kadar ertelediğimiz aday adayları açıklamalarımız bu gün yapılacak olan ve önümüzdeki günlerdede devam edecek yoğun bir açıklama programımız olacak. Tüm adaylarımıza eşit mesafede onların çalışmalarını kolaylaştıracak önlemleri Yönetimlerimiz ile birlikte gerçekleştirmekteyiz. Hepsi birbirinden donanımlı  ve kaliteli adaylarımıza Şimdiden başarılar diliyor 7 Haziran’da Yapılacak olan Genel seçimlerin ülkemize ve Büyük Türk Milleti adına hayırlı sonuçların çıkmasını temenni ediyorum.
Ayrıca şunu da unutmamak gerekir MHP’de milletvekili aday adaylarının tamamı milletvekili olmak için aday olmaktadırlar. İktidar partisindekiler gibi hiçbir adayımızın bürokrasiden bir müdürlük, ya da yüksek bir makam beklentisi yoktur.”
Mustafa İlbaş ve Yusuf Mertoğlu’nun aday adaylıklarını açıkladığı MHP’de takvim şöyle işleyecek: 03 Mart: Seyit Yücel, 06 Mart: Adnan Serbes, 07 Mart: Kürşat Bacanlı.”

Editör: TE Bilişim