Yimpaş Alışveriş Merkezi Kongre Salonu’nda gerçekleşen İl Kongresi’ne MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mevlüt Karakaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Genel Başkan Danışmanı Alparslan Alparslan, Eski İl Başkanı Cevdet Kaya, Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, MHP Eski Milletvekili Ahmet Erol Ersoy, Ruhi Bacanlı, Mustafa İlbaş, Yusuf Mertoğlu, M. Ali Çakır, Adnan Serbest ve çok sayıda partili katıldı.

MHP’nin İl Kongresi’nde Divan Başkanlığı görevine Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya seçilirken, divan üyeliği görevini ise Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanvekili Adnan Serbest ve Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu yürüttü. Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partililerine göndermiş olduğu mesaj okundu ve salondan yoğun alkış geldi. Daha sonra ise sırasıyla faaliyet raporu ve mali rapor okunarak onaylandı. Seçim öncesi kürsüye gelen eski Başkan  Cevdet Kaya görev döneminde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aktardı.

Cevdet Kaya “ Üç yıl süreyle bu kutsal görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Elimizden geldiğince partimizi ve davamızı yükseltmeye, ileriye taşımaya gayret ettik. Şimdi kongre de iki aday arkadaşımız yarışıyor. Hangisi seçilirse ben ona üstün başarılar diliyorum. Bundan sonrada bu davanın bir neferi olarak mücadele edeceğim. AKP’nin ülkemizdeki yarattığı tahribatlara son vermek için önümüzdeki dönemde partimin ve bilge lider Devlet Bahçeli’nin iktidara gelmesi inancındayım. Bu inançla yine hep beraber çalışacağız hayırlı olsun” dedi.

Cevdet Kaya’nın yaptığı konuşma partililer tarafından yoğun alkış aldı. Divan Başkanı Mevlüt Karakaya, Cevdet Kaya’nın konuşmasının ardından adaylara söz verdi ve adaylar seçim konuşmalarını gerçekleştirdi. İlk olarak kürsüye gelen Mahmut Ertuğrul, “MHP Yozgat’ta kan kaybetmektedir. MHP’yi köylere, kentlere yeniden ulaştırmak ve taşımak gerekmektedir. Bizim partimizin ismiyle Yozgat ismi özdeşleşmiş, ayrı bir anlam ve ifade kazanmıştır. Ancak bugün itibariyle bu dava geldiği yerden inişe geçmiş bir vaziyettedir. Tüm ülkücüler olarak Üç Hilal’i çamlığın başına dikmek boyun borcumuzdur. Ülküdaşlarım, dünyada hiçbir hareket ve dava bizim kadar insanını şehit ve gazi vermemiştir. Yaptığımız kongremizde birlik ve beraberlik galip gelecektir. Sandıktan çıkan sonuca saygı duyacağımı ve seçilen ülküdaşımızı başkanım olarak kabul edeceğimi de ifade ediyorum” şeklinde konuştu.

MHP Yozgat İl Başkanı Adayı Mahmut Ertuğrul’un yaptığı konuşmanın ardından İl Başkanı Adayı Ethem Sedef kürsüye geldi. Ethem Sedef’te yaptığı konuşmasında gerçekleşen İl kongresini ülkücülerin şöleni ve birlik toyu olarak tarif etti ve “Bugün burada sizlere yüreğimden gelenleri söylüyorum. Hazırlıklı bir konuşma yapmadım. Sevgi ve muhabbetimizi birbirimize haykırmak için kağıt ve kaleme ihtiyaç yoktur. Rabbim hiçbir ülkücü kardeşimin en küçüğünden, en büyüğüne saçının teline zarar vermesin. Ülkücü camia olarak bizler kol kola, omuz omuza olmak zorundayız. 5 bin şehidin hakkı ve vebalini üzerimizde taşımaktayız. Bugün dünyada müslümanı müslümana kırdırıyorlar, Türk Milleti’nin yüreği sızlıyor.Güneydoğu kan ağlıyor, terör aldı başını gidiyor. Tüm bunlara son vermek için yola çıkan partimize ilimizden en büyük desteği ve katkıyı sunmak amacıyla genç ve dinamik bir kadroyla karşınıza çıktık. Göreve gelmemiz durumunda tüm bu vahametleri ve çözüm reçetelerini kapı kapı gezerek milletimize yeniden aktaracağız. Görev süremiz boyunca şeref sözü olsun ki hiçbir ülküdaşımıza alnımızı kırıştırmayacağız” ifadelerinde
bulundu.

Adayların yaptığı konuşmaların ardından Divan Başkanı Mevlüt Karakaya her iki aday ve aday listelerinde bulunan isimleri sahneye davet etti ve adaylar birbirleriyle kucaklaşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kongrenin seçim bölümünde ise delegeler sandığa gitti. Yapılan seçimlerde 632 delegeden 525 delege oy kullandı 6 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Mahmut Ertuğrul 80 oy alırken, Ethem Sedef ise 439 oy alarak MHP’nin İl Başkanı seçildi. Sedef yaptığı teşekkür konuşmasında kazananın MHP olduğunu vurgulayarak tüm partililere teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim