7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde MHP’den Yozgat Milletvekili olmak isteyen eski Çadırardıç Belediye Başkanı Ekonomist Yusuf Mertoğlu  düzenlediği basın toplantısıyla 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde MHP Yozgat Milletvekili Aday Adayı olduğunu duyurdu. MHP İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya Yusuf Mertoğl, MHP İl Başkanı Ethem Sadef, Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu, parti mensupları ve basın mensupları katıldı. Yusuf  Mertoğlu yaptığı açıklamada siyasetin amacının insana hizmet olduğunu ve siyasetçinin de hedef olarak mensubu olduğu milleti daha ileriye götürebilmek gibi bir ilke benimsemesi gerektiğini söyledi. 

Ekonomist Yusuf Mertoğlu bu ilkeler doğrultusunda 2004 yılından bu yana bir dönem belediye başkanlığı olmak üzere on yıldır Yozgat’ta aktif siyasetin içinde olduğunu vurguladı. Mertoğlu “Önümüzdeki dönem yapılacak seçimlerde MHP Yozgat Milletvekili adaylığı için yola çıkmış bulunmaktayım. Çıktığım bu kutlu yolda,  rabbim utandırmasın. Amacım; aldığım eğitim, edindiğim tecrübe ve ülkeme olan derin sevgimin ifadesi olarak Allah nasip ederse milletvekili olmak ve asıl olan Türk Milleti’ne hizmet etmektir” dedi. 

Yusuf Mertoğlu, başta Yozgat olmak üzere Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve siyasal durumu iyi bildiğini belirterek ülkede iyi gitmeyen şeyleri sadece eleştirmenin yararı olmayacağını ifade ederek çözüm reçetesini de Türk Milliyetçileri’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin idaresini ele almak olarak açıkladı. 

Mertoğlu, mesleki ve siyasi kariyerini ise şöyle özetledi “ Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde Ekonomi Maliye bölümünde lisans eğitimini tamamlayarak 1978 yılında Merkez Bankası İdare Merkezi’nde göreve başladım. 1991 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat Yüksek lisansımı tamamladım. 2004 yılı Aralık ayında Merkez Bankası’ndaki görevimden ayrılarak öğrencilik yıllarımda ve çalışma hayatımda da içinde bulunduğum milliyetçi hareketin yuvası olan MHP’de aktif siyaset yapmaya başladım. 2005 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset ve Liderlik Okulu’nu bitirdim. 

2009-2014- döneminde MHP Çadırardıç Belediye Başkanlığı yaptım. Belediye Başkanlığı süresinde Yozgat’ın ve Yozgatlının sıkıntılarını daha yakından inceleme fırsatı buldum.” 

MHP Yozgat Milletvekili Aday Adayı Yusuf Mertoğlu, Türk Milliyetçileri’nin iktidarında Yozgat’ta ve Türkiye’de fabrika bacalarının  tüteceğini ve istihdam ile üretiminde önemli ölçüde artacağına değindi. Yozgat’ta göç sorununa da dur diyecek kadroların MHP kadroları olduğunu bildiren Mertoğlu, “Yozgatlıya karşı daima dürüst olacağım, Doğal ve adil olmaktan asla vazgeçmeden, yalan söylemeden ve şahsi menfaat kaygısı taşımadan verdiğim her sözün takipçisi olacağım. İstişareye önem vereceğim ve teşkilatlarımızla her daim fikir alışverişinde bulunacağım. Allah nasip ederse sizlerin desteği ile MHP iktidarında vatanımızda huzur ve mutluluğu sağlayacağız ve büyük Türk Milleti’nin birlik ve beraberlik içinde Devlet Bahçeli’nin işaret ettiği lider ülke Türkiye hedefine ulaşacağımıza inancım tamdır” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Yusuf  Mertoğlu’na çıktığı kutlu yolda başarı dileyen MHP İl Başkanı Ethem Sadef ise “MHP Yozgat İl Teşkilatı olarak önümüzdeki dönemde partimizden aday adayı olan her isime biz  gerekli desteği vereceğiz, çalışmalarında yardımcı olacağız.  Bizlere ihtiyaç duydukları yerde yanlarında olacağız. AKP’nin her zaman ortaya attığı ancak Yozgat’ta hiçbir zaman gerçekleşmeyen 4-0 iddiasını da önümüzdeki Haziran ayında yapılacak seçimlerde MHP’nin bu  pırıl pırıl kadrosuyla hüsrana uğratacağız” dedi. Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu’da Yusuf Mertoğlu’ya başarılar dileyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.


Editör: TE Bilişim