12 Haziran seçimlerinin Yozgat’taki ikinci partisi olan MHP, tek milletvekilli ile TBMM çatısı altında temsil hakkı kazandı. MHP’den yapılan ilk açıklamada ortaya çıkan sonucun burukluğu yaşandığı bildirilirken, Yozgatlı’ya verdiği destekten ötürü açık teşekkür geldi.

            MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, Milletvekili Sadir Durmaz, milletvekili adayları Mehmet Ali Çakır ve Nevzat Kemal Adıbelli düzenledikleri basın açıklaması ile seçim sonucunu değerlendirdiler. Ortaya çıkan sonucun Ak Parti’nin baskılarına rağmen direnen ve başarı elde eden MHP olarak nitelendiren İl Başkanı Çınarer, huzur içinde bir seçim yaşamanın da mutluluğunu yaşadığını söyledi.

HUZURLU BİR SEÇİM OLDU

            Parti binasındaki basın toplantısında konuşan Çınarer şunları söyledi: “Seçimlerin rahat ve huzur ortamında geçmesi bizi son derece sevindirmiştir. Bütün olumsuzluklara, baskı ve tehditlere rağmen Milliyetçi Hareket Partisi’nin Yozgat ve Türkiye genelinde aldığı oylar bizim için başarıdır. Bu seçimlerin Yozgat’ımıza, ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

DURMAZ: “BASKILARA, TEHDİTLERE RAĞMEN MHP TEK VÜCUT”

            12 Haziran seçimleri neticesinde Yozgat’tan milletvekili olmaya hak kazanan Sadir Durmaz da açıklamasında; “Aldığımız netice biz de bir burukluk yaşatmıştır ama üzerimizdeki yoğun baskılara, tehditlere, şantajlara rağmen birilerinin Milliyetçi Hareket Partisi’ni meclis dışı bırakma gayret ve teşebbüsleri sonuçsuz kalmıştır” dedi.

            Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletinden aldığı destekle bütün saldırılara rağmen meclise girmeyi başararak, fevkalade önemli bir sonuç aldığını ileri süren Durmaz şöyle konuştu: “Elbette bu Yozgat açısından son derece manidardır, 4-0 diye nara atanların, 4-0 diye ilgili ilgisiz fikir beyan eden devlet memurlarının söylediklerinin gerçekleşmediği de ortaya çıkmıştır.

            Biz 2007 seçimlerine göre belirli düzeyde oyumuzu artırdık. Ama beklentilerimizin altında bir oy aldığımızı da ifade etmeliyiz. Bu şartlarda olabileceğin en iyisini gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum.

            En kısa sürede gelecek seçimlere dönük olarak teşkilatımızla birlikte çalışmalarımıza başlayacağız.

            Emeği geçen başta il başkanımızı, merkez ilçe başkanımız, kadın kolları başkanımız, belediye başkanlarımıza, il genel meclisi üyelerimize, belediye meclis üyelerimize, ülkücü gençlerimiz ve ülküdaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çok samimi ve olgun bir seçim gerçekleştirdik, hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

MAKAM ADAMI DEĞİL HİZMETKARIZ

            MHP Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çakır seçimlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, siyasi makam sahibi olsa da olmasa da milletin emrinde ve hizmetin olmaya devam edeceklerinin mesajını verdi.

            Çakır, gelecek günlerin MHP açısından parlak günler olacağını belirterek şunları söyledi: “Seçim takvimine baktığımızda yeni yapılacak anayasa ile ilgili çalışmalarda seçim çalışmaları sırasında iktidar partisinin söylediklerinin tam aksinin gerçekleşeceğini ve bu milletin hayrına olmayan bir çalışmanın AKP ve Bağımsız’lar eliyle yürütüleceğini hep beraber göreceğiz ve idrak edeceğiz bunun da herkes farkında olmalıdır. Seçilen değerli kardeşime meclis çalışmalarında başarılar diliyorum.

            Ben de ekip arkadaşlarıma, bütün teşkilatımıza yaptıkları üstün çalışmalardan, gayretlerden ve fedakarlıklardan dolayı teşekkür ediyorum.”

YOZGAT’IUNUTMAYACAĞIZ

            MHP’nin 3. sıra milletvekili adayı Nevzat Kemal Adıbelli de sonuçların vatana, millete hayırlı, uğurlu olması temennisinde bulunarak; “Bir seçim yaşadık, sakin bir seçim yaşadık ama iktidarın imkanlarını kullanarak üzerimizde kurmaya çalıştığı baskıları her zaman hissettik” dedi.

            Adıbelli şöyle konuştu: “Seçilen arkadaşımız ve bizler her zaman Yozgatlı’nın, köylümüzün, dayılarımızın, amcalarımızın yanlarında olacağız. Buraları unutmayacağız sonuçta bir seçim oldu, bir vekil gönderiyoruz Yozgatlı’nın sayesinde. O da Yozgat’ı unutmayacaktır. Bir dahaki seçimler için yarından itibaren çalışmalarımız devam edecektir.

            Her zaman Yozgat’ın Yozgatlı’nın yanında olacağız.”


Editör: TE Bilişim