Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıkaya İlçe Başkanı Murat Dulda “Açılım sürecinde direnç gösteren  noktalar birer birer tasfiye edilmiş ve siyasi partilerden de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) bu tasfiye sürecine sokulmak istenmektedir” dedi.                                                                
    MHP Sarıkaya İlçe Başkanı Murat Dulda referandum sonuçlarını değerlendirdi. Dulda; “Her şeyden önce halkın tercihi baş göz üstüne. Halkımız nasıl bir tercihte bulunursa bulunsun biz halkımızın doğru tercihte bulunduğuna inanıyoruz.
    Fakat Referandum süreci boyunca Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden çeşitli oyunlar denendi” dedi.
    Duldu; “İktidar partisi anayasa değişikliğinin topluma faydalarını anlatacakları yerde eski ülkücüleri veya Milliyetçi Hareket partisi ile hiçbir bağı kalmamış insanları ekranlara çıkararak Milliyetçi Hareket partisi tavanı ile tabanı arasında bir kopukluk oluşturmak istediler ve bunda da bir nebze başarılı oldular. Açılım süreci başbakanın ifadesi ile hala devam etmektedir” dedi.
    AKP'nin açılım sürecinde direnç gösteren noktaları birer birer tasfiye ettiğini ileri süren Dulda, şöyle konuştu: “Dolayısıyla açılım sürecinde direnç gösteren noktalar birer birer tasfiye edilmiş ve siyasi partilerden de Milliyetçi Hareket Partisi bu tasfiye sürecine sokulmak istenmektedir.
    Referandumun bitmesine rağmen Televizyondaki ve basındaki  tartışmalar genel seçime kadar MHP'nin üzerindeki tartışmaları yoğunlaştırarak MHP'sini baraj altına çekmek  gibi bir hedefleri var halkımız bu oyunları iyi görmeli ve Türkiye'nin çimentosu olan bir partiyi meclis dışı bırakma oyununa gelmemelidir. Her şey memleketimiz için inşallah hayırlı olur fakat bir altı, yedi ay sonra genel seçim kaçınılmazdır. Dolayısıyla MHP'si olarak bizler hatalarımızı eksikliklerimizi gördük ve kabul ediyoruz ve bir sonraki seçimde halkımızın karşısına çıkacağız ve oy talebinde bulunacağız. Şimdiden Anayasa değişikliğinin ülkemize hayırlı olur ülkemizin önünü açar temennimiz budur” dedi.
   
Editör: TE Bilişim