Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de seçim çalışmalarını hızlandıran partiler arasındaki yerini aldı. Dört milletvekili adayı ile dur durak bilmeden yoğun bir şekilde çalışan MHP'liler, ziyaretlerinde Yozgat'ın ekonomik ve sosyal yönden içinde bulunduğu durumu ortaya koyuyorlar. Seçim çalışmalarını partilileri ile yürüten MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, MHP'nin mevcut şartlarda Yozgat'tan 2 milletvekili çıkarabilecek güçte olduğunu söyledi.

                MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sedef ve bir grup MHP'li ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Kayhan ve Editörümüz Tarık Yılmaz'ın konuğu olan MHP'li heyet, seçim öncesi MHP'nin Yozgat'taki durumu ve çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

YOZGAT'TA SİYASET DENGELENMELİ

                Yozgat'ta siyasetin dengelenmesi gerektiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, tek kutuplu siyasetlerin toplumlara her zaman zarar getirdiğini ileri sürdü. Korku ve nemelazımcılık siyaseti üretenlerin Yozgat'a kazandırdıkları hiçbir şeyin olmayacağını ileri süren Ekici, aklı selimlerin bunun çok iyi farkında olduğunu söyledi.

                “Bu işin partisi yok, şahsen ben tamamı MHP'li olan bir toplumda yaşamak istemezdim” diyen Ekici, tek kutuplu siyasetin farklı fikirlerin, renklerin önüne geçtiğini söyledi.

2002'DEN BU TARAFA KAMU YATIRIMI  GELMEDİ

                Yozgat'taki devlet yatırımlarına dikkat çeken Ekici, 2002 yılından bu tarafa devlet yatırım gelmediği gibi kamu yatırımlarının birer birer gittiğini söyledi.

                Yozgat'ın Organize Hayvancılık İhtisas Sanayi Bölgesi Projesi'nin hazırlanıp Tarım Bakanının önüne konulmasına rağmen destek bulmadığına dikkat çeken Ekici, Kadışehri'ndeki milyon dolarlık meyvecilik projesinin de hala destek bekleyen projeler arasında olduğunu ifade etti.

YOZGAT'TA MHP OYLARI ARTTI

                Ekici, Yozgat'ta MHP oylarının her geçen seçim arttığını söyledi.

                MHP'nin 2009 seçimlerinde oylarını yüzde 100 oranında artırdığını ileri süren Ekici, son referandum sonuçlarına değinerek; “Yozgat'ın 280 bin seçmeni var. Bunun yaklaşık 240-250 bini oy kullanır. Son referandum seçiminde Yozgat'tan 180 bin evet oyu çıkmış. Bunun içinde HAS Partisi, Saadet'i, hatta MHP'lisi de var. Hadi diyelim ki bu oyların tamamı Ak Parti'nin oranı olsun. Bu hali ile dahi 43 bin oy alan MHP'nin zaten 1 milletvekili var. Ben Mehmet Ekici olarak partimle beraber Ak Parti iktidarın Yozgat'a ve ülkemize kaybettirdiklerini Yozgat'a anlatma, kaybedilecek bir 4 yılın daha olmadığını ifade etme adına gayretkar olacağım. MHP'nin ne baraj ne de Yozgat'ta seçim kaygısı vardır” dedi.

CUMHURİYET MEYDANINDA ÇOK ŞEY SORACAĞIZ

                Cumhuriyet Meydanı'nda yakın zamanda iki partinin göstereceği yapacağını, bunlardan bir tanesinin MHP, diğerinin Ak Parti olacağını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, meydanda Ak Parti'nin yıllık iktidarı boyunca neler yaptığını bir bir soracak, Yozgatlı'nın huzuruna dökeceklerini ifade etti.

                Yozgat'taki ekonomik ve sosyal tablonun son derece vahim olduğunu ileri süren Ekici, 12 Haziran günü Yozgatlı'nın Ak Parti'ye gerektiği cevabı vereceğini söyledi.

                Ekici, ayrıca Ak Parti'nin tek kutuplu siyaset, şiddet ve baskıya dayalı siyaseti ile ülkeyi kara bir faşizmin içine sürüklediğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim