Cumhuriyet Halk Partili Kadınlar, yaşlılar gününü rutin açıklamalarla geçiştirmeyip, yaşlıları evlerinde, kaldıkları huzur evinde ziyaret ederek hal hatır sordular, gönül aldılar.

            CHP Kadın Kolları İl Başkanı Özgür Karslıoğlu ve beraberindeki partili kadınlar Yaşlılar Haftası münasebetiyle bir dizi ziyaretlerde bulundular. Özellikle kenar mahallelerdeki evlerde yaşayan yaşlıları ziyaret eden Karslıoğlu ve beraberindekiler, Alparslan Türkeş Huzur Evi’ni de unutmadılar.

            Türk aile yapısında yaşlıların çok ayrı bir saygınlığı ve yeri olduğunu söyleyen Karslıoğlu, yıllarını ailesine, çocuklarına ve topluma veren, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan büyüklerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

            Karslıoğlu şöyle konuştu: “Bugün ki koşullarda değişen yaşam koşulları sebebiyle çekirdek aile yapısı maalesef yaşlıları aileden uzak çocuklarından uzak kalmak zorunda bırakmıştır. Oysa onların istediği sevgi saygı ve ilgidir. Gittikçe yaşlarından dolayı duygusallaşan yalnızlaşan yaşlılarımıza gereken değeri ve önemi vermeliyiz. Maddi imkanı olanlar devletin, belediye ve özel yaşlılar yurdunda kalmaktadır.

            Fakat günümüzde hala yaşlılara gereken sosyal ortamlar hazırlanmamıştır. Hala maaş kuyruklarında kimsesiz hala bakıma muhtaç sosyal güvencesi olmayan yaşlılarımız var. Unutmayalım ki yaşlılar bizim gelecekteki aynalarımızdır. Baktıkça bizler orada kendimizi görürüz. Hepsinin yaşlılar gününü kutlar ellerinden öperim.Bugünü yaşlılar yurdundaki yaşlılarımızı ve Yozgat’ta yaşayan  diğer büyüklerimize ziyaret ederek değerlendireceğiz.”

Editör: TE Bilişim