Saadet Partisi Yozgat İl Teşkilatı’nın İl Kongresi Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kiraz, İl Başkanı Ziya Koçak, Merkez İlçe Başkanı Şükrü Savaş İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede ilk olarak mevcut yönetimin faaliyet raporu ve mali raporu okunarak ibraz edildi ve onaya sunuldu. Yapılan oylamada partinin faaliyet raporu ve mali raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Daha sonra divan oluşumu için hazırlanan liste kongre gündemine alındı. Kongrede Divan Başkanlığı için Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kiraz görev alarak kongrenin divan başkanlığı görevini yürüttü. Saadet Partisi Yozgat İl Teşkilatı kongresinde kürsüye ilk olarak il başkanı Ziya Koçak geldi.

Ziya Koçak yaptığı konuşmada Yozgat’ın ekonomik ve sosyal yönden kalkınabilmesi için merkezi yönetimini ve ülkeyi yönetenlerin adil düzen ve hak düzenden yana olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da eleştiren Ziya Koçak “Dün yaptıkları kongrede Yozgat’ı ihya ettik demiş. Biz görememekteyiz. Sayın Bakan siz elinize verilen senaryoyu oynayan bir tiyatrocu misali görev yapıyorsunuz. Hak düzenden yana olmadığını için yarın elinize o senaryoyu verenler görev sürenizi dolduracak ve o koltukları terk edeceksiniz. İstikametiniz ve rotanız yanlış yönde” dedi.

İl Başkanı Ziya Koçak’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise Türkiye’de iktidara alternatif olabilecek tek ve yegane hareketin Milli Görüş olduğunu söyledi.

Genel Başkan Mustafa Kamalak, parti olarak Yozgat’ta sadece bir il kongresi gerçekleştirmediklerini ve ülkeye yeniden iman ve ahlak ile yön verebilecek kadroları belirleyerek çelikleşmiş bir şekilde yol almanın hazırlıklarını gerçekleştirdiklerini de ifade etti. Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak iktidara yönelik eleştirilerde sıralarken, Türkiye’de siyaset yapan parti sayısının ise iki olduğunu iddia etti. Genel Başkan Prof.Dr.Mustafa Kamalak

“Ne diyordu rahmetli Erbakan Hoca’mız. Türkiye’de 60 veya 70 parti bulunmamakta, Türkiye’de iki parti bulunmakta bir tanesi adil düzen ve hakkın partisi Milli Görüş’ün partisi Saadet Partisi, öteki de işbirlikçi diğerleri. Onun içindir ki kurtuluş ve çare Saadet Partisi’ndedir” şeklinde konuştu. Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın yaptığı konuşma partililer tarafından yoğun alkış alırken, ‘Başbakan Kamalak’ ve ‘Mücahid Kamalak’ şeklinde sloganlar atıldı.

Tek adaylı gerçekleşen Saadet Partisi’nin yapılan İl Kongresi sonucu mevcut başkan Ziya Koçak yeniden il başkanı seçilerek güven tazeledi.

Editör: TE Bilişim