MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, önceki akşam Habertürk Televizyonu’nda yayınlanan “Gündem Siyaset” programının konuğu oldu. Sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Durmaz, MHP’nin, HDP’nin içerden ve dışarıdan dahili olduğu hiçbir oluşumun içerisinde olmayacaklarını kesin bir dille ifade ederken, hükümet kurmaktan da kaçmadıklarını söyledi. 
“7 Haziran’da seçmen Milliyetçi Hareket Partisi’nin söylemlerini destekliyoruz, ilkeli duruşunu destekliyoruz demiştir” diyen Durmaz; “Bu gün geldiğimiz noktada seçmenin ne söylediğini göz ardı ederek her şeye rağmen hükümet olmak, her şeye rağmen koalisyonda yer almak gibi bir tutum içerisinde asla olamayız. Milliyetçi Hareket Partisi 46 yıllık siyasi hayatında ilkeli duruşundan taviz vermemiş, önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben diyen bir liderle bu ilkelerini, bu ülkelerini bu güne kadar sonuna kadar gelmiş bir siyasi partidir” dedi. 

Program yapımcısının “MHP’nin koalisyondan eridiği” şeklindeki eleştirileri hatırlatması üzerine Durmaz, şöyle konuştu: 

“Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi’nin daha önceki koalisyonlarda eridiği fikrine katılmak mümkün değil. Daha önce 3 milletvekili ile girdiği koalisyondan sonraki seçimde 16 milletvekilliğine çıkmıştır. 57. hükümet dönemi ise bambaşka değerlendirmeye tabi tutmak gereken bir konudur. Biz asla koalisyon hükümetinde yer almaktan çekince duymadık. Zira siyasi partiler iktidar olmak, iktidar yolu ile hizmet etmek için kurulur ve programlarını ona göre yaparlar.”

HDP’nin eli kanlı terör örgütünün siyasal uzantısı olduğunu söyleyen Durmaz; 

“HDP denilen yapı; 40 bin insanımızı vahşice katleden, kundaktaki bebekleri kurşunlayan, Mehmetçikleri, polisleri ve binlerce vatandaşımızı katleden, kanlı terör örgütünün siyasi uzantısıdır. Bu güne kadar da böyle olmadığını söyleyememiştir, daha bu gün HDP heyetinin kandilde olduğu bilmem fark edildi mi? Ayrıca henüz mazbatasını almadan İmralı’dan icazet almaya gitmek için müracaat ettiklerini değerlendirdiğimizde bizim bu konuda ne kadar doğru bir yerde durduğumuz ve doğru teşhis ve tespitte bulunduğumuz apaçık ortaya çıkacaktır. Bloğun içerisinde bizim yer almayacağımızı, HDP’nin içerden ve dışarıdan dahili olduğu hiçbir bir oluşumda bizim yer almayacağımızı genel başkanımız çok açık bir şekilde ifade etmişken hala bizi rakamları toplayarak bizi bir araya getirme gayretlerini samimi bulmadığımızı söylemek istiyorum” diye konuştu. 

 Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Başbakanlık teklifi’ni samimi bulmadıklarının altını çizen Sadir Durmaz, şunları söyledi: 

“Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu’nun ısrarcı olmasını samimi bulmuyoruz. Bir mahalle baskısı oluşturmak şeklinde anlıyorum. Bakın biz başbakanlığı da verdik denilecek. Başbakanlık, Sayın Kılıçdaroğlu siyasette yokken de teklif edilmişti. Biz ilkelerimizle, ülkülerimizle ayakta duran bir partiyiz.
” 
Durmaz; “Çözüm Sürecinin her zaman çözülme getireceği, ihanet süreci olduğu gerçeğini gündeme getirdiklerini belirterek, şöyle konuştu: 

“Bizim durduğumuz yer doğru bir yer. Biz seçmenimizden oy isterken meydanlarda çözüme karşı olduğumuzu, çözümün Türkiye’yi çözülmeye götüreceğini ifade ederek geldik. İhanet süreci olarak gördük. Düne kadar bize Sivas’ın ötesine geçemezsiniz diyenler bu gün neler söylüyorlar. İşte Sayın Mehdi Eker’in açıklaması; ‘Diyarbakır halkı açıkça tehdit edildi. 3-4 gün boyunca geceleri on binlerce mermi sıkıldı. Mermi sıkmak biz barajı geçemezsek böyle olur mesajıydı.’ Bunun ötesinde Yasin Aktay diyor ki, ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir çok il ve ilçede AK Parti’nin bütün müşahitleri aldıkları kartları iade ettiler. Tehdit edildiler.’ Bize Sivas’ın ötesine gidemezsiniz diye diye, kendileri sandığa gidemeyecek hale geldiler. İşte bu dur çözümün sonucu.”
MHP’nin koalisyon olmaktan kaçıyor şeklinden algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Durmaz, şunları söyledi: 

“Sanki Milliyetçi Hareket Partisi hükümet olmaktan, koalisyon yapmaktan kaçıyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışıyor. Milliyetçi Hareket Partisi kesinlikle böyle bir şeyden kaçmaz. Milliyetçi Hareket Partisi her şeye rağmen ülkenin çok ciddi risklerle kaldığı bir ortamda bunlara göz yumarak ilkelerinden, duruşundan vazgeçerek kırmızı plakaya binmez. O koltuklara oturmaz. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilkeli duruşu bunu gerektirir ve biz seçim en son çaredir diyoruz. Bu koalisyonu kurma sorumluluğu da Sayın Cumhurbaşkanının yapacağı görevlendirme sonunda AK Parti genel başkanındadır kurmak zorundadır.” 
Editör: TE Bilişim