Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanlığı 11’inci Olağan İl Kongresi’nde Mete Eke’den görevi teslim alan Baki Ersoy, kongrede yaptığı konuşmada AKP’yi sert sözlerle eleştirdi. AKP’nin Türkiye’de PKK’nın en büyük partisi olduğu iddiasında bulunan Ersoy, “AKP ülkemizi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Türkiye’de PKK’nın en büyük partisi AKP olmuştur. İmralı ve Kandil AKP’nin adeta birinci evi haline gelmiştir” dedi.
Seçime tek liste ile aday olarak giren MHP İl Başkanı Baki Ersoy, Kongre’de yaptığı konuşmada, Başbuğ Alparslan Türkeş’in çizgisinden partililerine seslenmekten gurur duyduğu dile getirdi.
MHP bayrağında dalgalanan üç hilalin, Türk milletinin en büyük sigortası olduğunu belirten Başkan Ersoy, 46 yıllık siyasi tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin parti içi demokrasiyi en iyi uygulayan parti olduğunu kaydetti. Kongrelerin siyasi partilerdeki önemine dikkat çeken Başkan Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KONGRENİN KAYBEDİNİ YOK”

“Kongreler, teşkilatların mensuplarına hesap verdiği, istişare ettiği, programlarını anlattığı  onay aldığı yerlerdir. Bu anlamıyla kongreler, dosta güvenin verildiği, rakip partilere ise endişenin verildiği demokratik bir platformdur. Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidara taşımanın yolu her bir kongremizi iktidar yolunda bir sıçrama taşı haline getirmektir. Partimiz Kayseri’de tüm ilçelerinde bu anlamda kongrelerini yapmış bugün ise bu sıçramayı yapacak azim ve kararlılıktaki iş teşkilatının belirlenmesine gelmiştir. İlimizde partimize hizmet isteyen herkes kongremiz öncesinde bir araya gelmiş, ortak akıl ve istişare ise herkesi kapsayacak tek liste ile kongreye gitme kararı vermiştir. Bunun, partimize yararı büyüktür. Bugün, burada çıkacak sonuçla kimse kaybetmeyecek, hiç kimse kazanmayacaktır. Kongremiz sonucunda tek kazanan davamız, partimiz olacak ve yaratmış olduğumuz bu birlik-beraberlik manzarasından korkacak olan sadece diğer rakip siyasi partiler olacaktır.”

AKP’nin iktidar olduğu günden bu yana Türkiye’nin her geçen gün kötüye doğru gittiğini belirten Başkan Ersoy, Çözüm Süreci ile milletlerin uyutulduğunu ifade etti. Başkanlık Sistemi’nin Çözüm Süreci tartışmalarının uzantısı olduğunu söyleyen Başkan Ersoy, “Her şeyden önemlisi AKP ülkemizi bölünmenin eşiğine getirmiştir. Türkiye’de PKK’nın en büyük partisi AKP olmuştur. İmralı ve Kandil AKP’nin adeta birinci evi haline gelmiştir. Milletimizin vermiş olduğu vekalet şeref masalarında teröristlerle pazarlık için kullanılmıştır. Güneydoğu’da devler yok PKK terör örgütü vardır. Güneydoğu’da AKP hükümetinin sözü değil, bebek katili Öcalan’ın sözü geçmektedir.  Bu alçaklığa, bu ihanete Kayseri halkı daha ne kadar katlanacaktır? Sözde Çözüm Süreci masalları ile millet uyutulurken ayakkabı kutuları dolarlarla, kursaklar ise haramla dolmuş taşmıştır. Ortaya saçılan tüm pisliklerine rağmen AKP halen hayal görmekte ve başkanlık sistemi heveslerini dillendirmektedir. Hevesleri haram dolu kursaklarında kalacaktır. Zira Türk milletinin aşılmaz, geçit vermez son kalesi olan Milliyetçi Hareket Partisi, tüm sinsi kuşatmaları yaracak, aziz milletimizi karanlıklardan çıkarıp yeniden aydınlığa kavuşturacaktır. 12 yıllık AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği durum felaketin kendisidir. Milli birliğimiz ağır bir yara almıştır. Dış politikadaki öngörüsüzlük, ülkemizin itibarını günden güne eritmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim