Özgür Karslıoğlu, boşanma komisyonu diye adlandırılan komisyonun hazırlamış olduğu araştırma raporunu derhal geri çekmesi gerektiğini ifade etti. Özgür Karslıoğlu parti binasında yapmış olduğu toplantıda konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Karslıoğlu, “Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla, 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde, denetimli serbestlikten yararlanmasını önermekte” dedi.
Karslıoğlu, devletin görevinin, çocukları her türlü istismardan korumak ve bunun önlemini almak olduğuna vurgu yaparak, ‘’Çocuğun istismarcısı ile evlenmesinin önünü açmak ne hukukla ne adaletle ne ahlakla ne de vicdanla açıklanamaz. Bu nasıl bir rapordur ki çocuğun 5 yıl boyunca, istismarcısının, istismarının devam etmesinin önünü açmaktadır. Bu nasıl bir rapordur ki, çocuk evliliğinin önünü açmaktadır. Bu nasıl bir rapordur ki istismarcıya denetim serbestlikten yararlanma yolunu açmakta, korumaya almakta, affetmektedir’’ diye konuştu.
Özgür Karslıoğlu, raporun meclis çatısı altında ‘nasılsa çoğunluktayım’ düşüncesiyle geçirilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, “Benim çocuğuma tacizi bu kadar hafife alamazsın, benim ve çocuğum adına, istismarcıyı ödüllendiremezsin, affedemezsin. Benim çocuğumu istismarcısı ile evlendiremezsin. Bu rapor meclis çatısı altında, nasıl olsa çoğunluktayım, meclisten geçiririm diye düşünülüyor ise, bir an önce bu düşüncenizden vazgeçin” uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilişim