Pazar günü yapılan ön seçimlerde partililerin verdiği oylar ile CHP’nin Yozgat adayları belirlendi. Yozgat ve ilçelerinde gerçekleşen ön seçimde CHP’liler sandık başına giderek oy kulandı ve adaylar belirlendi. 


3 BİN ÜYEDEN BİN 46’SI SANDIK BAŞINA GİTTİ!

İl genelinde yaklaşık 3 bin 200 üyesi bulunan CHP’nin önseçimine bin 46 üyenin katılması şaşkınlığa neden oldu.  
Büyük katılımın olması beklenen önseçimde CHP üyelerinin ancak üçte birinin iradesi sandığa yansımış oldu.

KARDEŞ KARDEŞE CHP!

Akşam saat 17.00’de oy verme işleminin sona ermesinin ardından beklenen katılımın olmadığı önseçim sonuçlarına göre Hasan Aslan Nurdoğdu 906 oy ile birinci olurken, diğer adaylardan kız kardeşi Zeynep Nurdoğdu Kılıçaslan ise 597 oy ile ikinci oldu. Gülhanım Ceylan 451 oy alarak üçüncü olurken, Hatice Açıkgöz ise 400 oy ile dördüncü oldu. 
Ortaya çıkan sıralama ise CHP’de kardeş kardeşe ön seçim yapıldı yorumlarına neden oldu. Katılım oranının hayli düşük olduğu ön seçimde 3 bin 200 delegeden bin 46 delege sandığa gitti. Sabah saatleri itibariyle Aslan Nurdoğdu’nun tahsis ettiği minibüslerle oy kullanmaya gelen CHP’liler sandıkta en az 2, en fazla 4 isime oy verdi. 
Adaylardan Hasan Aslan Nurdoğdu oyunu Yozgat’ta kullandıktan sonra Boğazlıyan’daki sandığa koşarken, Zeynep Nurdoğdu Kılıçaslan ön seçimi Yozgat’ta ki sandıktan takip etti. CHP’nin Sorgunlu aday adayı Gülhanım Ceylan Sorgun’da oyunu kullanırken, Hatice Açıkgöz ise Çandır’da ön seçimi takip eden aday adayı oldu.


Editör: TE Bilişim