Karatekin, parti binasında il başkanı Harun Lekesiz’in de katıldığı basın  toplantısı ile AK Parti’den 25’inci dönem Yozgat milletvekili aday adayı olduğunu  açıkladı. 
Karatekin, Yozgat’ın ekonomik ve sosyal gelişimine ışık tutan önemli projelerle milletvekili aday adaylığında ‘ben de varım’ dediğini söyledi.
“Siyaset ciddi bir iş ve rekabet alanıdır” diyen Karatekin, şöyle konuştu: 
“Siyasetçi yaptığı her iş ve hareketin rakiplerince irdeleneceğini düşünmeli ve bilmelidir. Siyasetkamuoyuna açık yapılmalı, hiçbir şeyin saklı gizli kalmayacağı bilinmelidir. Yozgat içinde, yeni bir anlayışla politikalar, stratejiler ve projeler üretmeli, toplumun her kesiminin ortaya koyacağı fikirleriyle son hali verilmedir.  
Siyasetçiler, ürettikleri stratejiler, politikalar, projeler için kamuoyu desteğini her zaman arkalarında görmeli, değişen fikir ve  zamanla gelişen olaylar karşısında revizyonlara açıkolmalıdır. Bölgesel olarak üretilen stratejiler, politikalar ve projelerin fikir sahiplerinin kimlerin olduğu, nereden nereye geldiği, toplumsal destek durumu ve detayları hususunda gönüllü sivil toplum kuruluşları sekretaryaları tarafından hitap ettiği topluma sürekli bilgi verilmedir. Unutulmamalıdır ki, toplumlar kandırılamaz, uyutulamaz, onlar sadece zaman havale ederler ama gözlerinden hiçbir şeyi kaçırmazlar ve affetmezler. 
Siyaset, ferdiyetçilik yerine kolleftiçilik esasına göre yapılmalı, umumi fayda, şahsi fayda ve hırsların ötesine geçmelidir. Siyaset, geleceği ışık tutacak rasyonel sorunlara, yine rasyonel çözümler üretmeli, üretilen çözümlerin rantabilitise harcanan zamana, sermaye ve enerjiye değmelidir,” 

Editör: TE Bilişim