Ak Parti’nin merhum milletvekili İlyas Arslan’ın danışmanlarından, TBMM’de görevli Zeki Karatekin 7 Haziran 2015 tarihinde yapılması planlanan milletvekili seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olduğunu açıkladı.
Ülkenin gelişmesinde ve dünya devletleri arasında hak ettiği yeri alması noktasında Yozgat’ın büyük emek ve katkılarının bulunduğuna değinen Zeki Karatekin, 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde aday olarak Yozgat’ı parlamentoda temsil etmek istediğini söyledi. 
Siyaseti ve Yozgat’ı çok iyi bildiğini iddia eden Zeki Karatekin, “Yozgat,siyaset ve 10 sektörde 66 proje’ isimli bir tescilli çalışmasının da bulunduğunu belirtti. 20 yıldır fiilen siyaset ve bürokrasinin içinde bulunarak, ‘Yozgat benimle kazancaktır’ diyen Karatekin, Yozgat’ı büyütmek için temayül yoklamalarında ve kamuoyu anketlerinde kendisine destek istedi.

ZEKİ KARATEKİN KİMDİR ?

1966 yılında Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde doğdu. lisans eğitimini iktisat, yüksek lisans eğitimini Trafik Planlaması ve Trafik Kazaları alanında tamamladı. Uzmanlık ve özel ilgi alanı olan trafik planlaması, trafik kazalarının önlenebilmesi için alınması gereken tedbirler, trafik eğitimi konularında çalışmalar ve danışmanlıklar yaptı. Özel sektör ve kamu kurumlarında çeşitli görevlerde bulundu. Yozgat SMMM odası üyesi ve Trafikle ilgili olanlarda içinde olmak üzere birçok dernek, vakıf ve hemşehri dernekleri üyeliğinin yanında, birçok sosyal faaliyetlere öncülük etti. 2007 ve 2011 Genel seçimlerinde APARTİ’ den aday adayı oldu. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir, Trafik Planlaması ve Trafik Kazaları Uzmanı, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim