Yüksek Seçim Kurulu (YSK), MHP’de istifalarla boşalan birinci sıralara kaydırılarak seçime katılan Yozgat’tan Sadir Durmaz ile birlikte 9 adayın milletvekilliğini resmen kabul etti. İstifa edenlerin dilekçelerini işleme koyan YSK, böylelikle Yozgat’ta seçim süresinde ortaya atılan iddiaların geçersizliğini ortaya koydu. Durmaz; “Gerçek dışı kara propagandayla üzerimize gelenleri Allah’a havale ediyorum” dedi.

            Yüksek seçim kurulu, uygunsuz görüntüleri internete düştüğü için milletvekilliği adaylığından çekilen 9 MHP'li yöneticinin dilekçelerini işleme koydu. Böylece, bu isimlerin yerine 12 Haziran’da seçime katılan MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ile birlikte 9 MHP’li adayın milletvekillikleri resmiyet kazanmış oldu. 

YSK “SADİR DURMAZ” DEDİ…

            İnternete düşen uygunsuz görüntüleri sebebiyle 9 MHP'li partilerinden istifa ederek milletvekilliği adaylığından da çekilmişti. YSK ise, 9 MHP'linin istifa dilekçelerini seçim sonuçlarına itiraz süresinin dolmasının ardından 15 Haziran’da işleme koydu. Böylece çekilmenin gerçekleştiği MHP listelerinde, alttan gelen adaylar bir üst sıraya kaydırıldı.

Buna göre Yozgat'ta Mehmet Ekici'nin yerine Sadır Durmaz, Samsun'da Osman Çakır'ın yerine Cemalettin Şimşek, Adana'da Recai Yıldırım'ın yerine Seyfettin Yılmaz, Ankara 2. Bölge'de Deniz Bölükbaşı ve Cihan Paçacı'nın yerine Mustafa Erdem ve Özcan Yeniçeri, İstanbul 1. Bölge'de Bülent Didinmez'in yerine Durmuş Ali Toprak, İstanbul 2. Bölge'de Ümit Şafak'ın yerine Celal Adan Meclis'e girdi.

KARA PROPAGANDA 15 BİN OYUMUZU GÖTÜRDÜ

            MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, gazetemize yaptığı açıklamada seçim süresince ve sonrasında gerçek dışı belge ve söylemlerle Yozgat’ta bir kara propaganda yapıldığını ileri sürdü.

            MHP’ye samimiyetle destek verenlere teşekkür ettiğini belirten Durmaz, özellikle bazı basın-yayın kuruluşlarının MHP’de istifanın geçerli olmadığı şeklinde gerçek dışı kara propagandanın içinde yer aldığını kaydetti.

Seçim sonrası da devam eden kara propaganda nedeni ile MHP’nin Yozgat’ta 15 bin oy kaybına uğradığını, bunu da seçim sonrası teşekkür ziyaretinde insanlarla birebir girdikleri diyalog neticesinde tespit ettiklerini belirten Sadir Durmaz şöyle konuştu: “Halbuki MHP’ye karşı kara propaganda yapanlar hukuki sürecin bu şekilde gerçekleşeceğini biliyorlardı.”

SAHTE YSK KARARLARI DAĞITTILAR

            Durmaz, seçimin son bir haftasında seçmeni yanlış yönlendirmek amacıyla YSK kararıymış gibi sahte evrakların tanzim edilerek dağıtıldığını ileri sürdü.

            İftira amaçlı yürütülen propagandayı yapanları Allah’a havale ettiğini söyleyen Durmaz, seçim sonrası sırf 5 bin kişiye gerçeği anlatmak için telefon görüşmesi yapmak zorunda kaldığını belirtti.

YOZGAT’I EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

            Durmaz, destek veren, vermeyen herkese teşekkür ettiği açıklamasında, milletin verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getireceğini ifade etti.

            MHP’nin kara propagandalar yüzünden 2. milletvekili şansını kaçırdığını belirten MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz;

            “Hala gittiğimiz yerlerde insanlar bize kimin milletvekili seçildiğini soruyorlar. Biz seçimden önce 2 milletvekili çıkaracağız derken boşuna konuşmamıştık. Ama yapılan kara propagandalar maalesef önümüzü kesti. Onları Allah’a hava ediyoruz. Biz görevimizin başında olacağız. Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim