Yimpaş Alışveriş Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti Yozgat Milletvekili aday adayı olduğunu bildiren Salim Kahramanoğlu uzun yıllar bürokrasinin değişik kademelerinde görev yaptığını ve bürokraside elde ettiği bilgi ve birikimini siyasette kullanarak Yozgat’a hizmet etmek istediğini söyledi. 18 yıldır aktif olarak bürokrasinin içinde önemli görevler üstlendiğine vurgu yapan Kahramanoğlu “Hesaba kitaba gelmeyen projeler sunmuyorum. Milletvekilinin proje yapmayacağını da biliyorum. Milletvekilleri proje yapanların önünü açmak, takibini ve denetimini yapmak ile yükümlüdürler. Bürokraside işler nasıl yürür, bir yatırım kararı nasıl alınır, Merkez ve Taşra teşkilatlarından gelen talep ve projeler bürokraside nasıl karşılık bulur. Bunları bilen birisiyim dedi.

Salim Kahramanoğlu bu zamana kadar Yozgat’a hizmet eden siyasilere de teşekkür ederek “Milletvekilliği amaç değil, araçtır. Bu süre zarfında bayrak değişimleri yaşanabilir. Partimiz bu değişimi uygun gördüğünde de bunu uygular. Bizde bu bilinç ve sorumluluk ile yakın çevremizle yaptığımız istişareler sonucunda bu kararı almış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
SALİM KAHRAMANOĞLU KİMDİR ?
1972 yılında Yozgat İli Sorgun İlçesi Dişli Köyü’nde dünyaya geldi. 1989 yılında Sorgun İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Yükseköğrenimini 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. 1994-1996 yıllarında Yozgat’ta Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik stajı yaptı. 1996 yılında girdiği sınavı kazanarak Maliye Bakanlığı Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı oldu. 2003 yılında TOKİ’nin yeniden yapılandırılması çalışmalarında bulundu. 2004 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda Personel Genel Müdür Yardımcılığı’na vekaleten atandı. 2007 yılında SGK İnsan Kaynakları Daire Başkanı oldu. 2014 yılında Devlet Personel Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. Salim Kahramanoğlu evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim