Yozgat İl Genel Meclisi’nde saat tartışmasının yaşanması ‘yok artık’ dedirtti. Yozgat’ta ki kırsal alanlardın yanı sıra kamu kurumlarının yatırım ve hizmetlerinin gerçekleşmesinde önemli bir sorumluluğu bulunan İl Genel Meclisi’nin oturum saati konusunda da tartışmaya girmesi renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. 
TALEP GELDİ

Yozgat İl Genel Meclisi Kasım ayını oldukça yoğun geçirecek. 2017 yılı yatırım, çalışma ve bütçe programını belirleyecek olan İGM, 20 sürecek toplantılara 1 Kasım Salı günü başlayacak. Kasım ayı toplantıları için saatlerin belirlenmesi talebi İGM Başkanı Halil Şahbaz’a iletildi. Kimi üyeler toplantı saatinin 10:00 olmasını isterken, kimi üyelerde 10:30’da başlamasının uygun olacağını dile getirdiler. Yozgat merkeze uzak olan bölgelerden gelen meclis üyelerinin ulaşım ve toplantıya yetişememe sorunu yaşadıklarını dile getirmesinin ardından tartışmalar büyüdü. Farklı görüşlerin ortaya atıldığı meclis toplantısında son kararı İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz verdi. Şahbaz, tartışmaların büyümesi ve farklı değerlendirmelerin yapılmasının ardından toplantı saatinin 10:00 olarak belirlendiğini ve toplantıya geç kalan üyelerin yok yazılacağını söyledi. 
MECLİSTE TEK GÜNDEM

Yozgat İl Genel Meclisi Ekim ayı son toplantısında Çekerek ilçesindeki spor tesislerinin son durumunu görüştü. Gençlik Spor ve Turizm Komisyonu Başkanı Mesut Kılıç hazırlanan raporu meclis üyelerine okudu. Kılıç, Çekerek ilçesinde bir adet spor salonu, bir adet futbol sahası ve bir adet halı saha bulunduğunu belirterek, “Futbol sahasında 1. Amatör küme müsabakaları yapılıyor. Saha üzerinde üç odalı bir soyunma odası bulunuyor. Soyunma odalarının hem sıcak hem de ısınma sıkıntısı bulunuyor. Sporcularının kullanması için koltuk ihtiyacı tespit edildi. Kale direklerinin değişmesi gerektiği yapılan incelemelerde belirlendi. Yine saha aydınlatma sistemi değişmesi gerekiyor. Tribünler bakımsız ve ihtiyaca cevap veremediği tespit edilmiştir” dedi. Kılıç ayrıca halkın sportif faaliyetlere daha etkin ve verimli katılabilmeleri amacıyla çok amaçlı bir spor salonunun ihtiyaç olduğunu da aktardı. 

Editör: TE Bilişim