İl Başkanı Ethem Sedef, 16 Nisan Anayasa Değişikliği Halk Oylaması öncesi yaptığı yazılı bir açıklama MHP'nin Yozgat'taki seçim sürecini değerlendirdi. Sedef, MHP'nin Anayasa değişiklik sürecinin başlangıcında adeta bir lokomotif olduğunu ifade etti.
"MHP’nin temsil ettiği uzlaşmacı, kucaklayıcı ve birleştirici misyonu bu sürecin nihayete ermesinde etkili olmuştur" diyen Sedef;
" Partimiz Milli ve ilkeli bir duruş, sabırlı ve sorumlu bir tavır, ahlak ve akıl dolu bir tutum sergilemiş ülkesinin menfaati için omurgalı bir duruş göstermiştir. Bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisi 48 yıl önce milletinin gövdesinden doğup on yıllar içinde toplumun eşsiz gönlünde taht kurmayı başarmıştır. Milliyetçi Hareket; kaostan geçim, krizden seçim yapan bir parti olmamıştır. Bizim Türk tarihine karşı ihmal edemeyeceğimiz sorumluluklarımız vardır. Bizim aziz ecdadımıza karşı ertelenmesi düşünülemeyecek vefa ve sadakat borcumuz da bilinmektedir. Ve bizim gelecek nesillere, geleceğin büyük Türk ülküsüne karşı şimdiden yapacaklarımız, yapmak zorunda olduğumuz görevlerimiz ortadadır. Bilinsin ki, hain ve işbirlikçiler bu davayı aşamayacak, Türk-İslam ülküsünü alt edemeyeceklerdir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket Türkiye sevdasından, Türklüğe duyduğu derin bağlılıktan sonu ölüm de olsa, ödül de olsa asla ödün vermeyecektir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin gaye ve çabası zaten bu yöndedir. Kaldı ki bize dönük ahlaksız suçlamaların, aleyhimize kurulmuş kutsal ittifakın amacı da milli mutabakat zeminini çökertmek, kucaklaşma hissiyatını sabote etmektir" dedi.
Küresel güç odaklarının, gizli ve vahşi örgütlenmelerin Türkiye ayağı olan FETÖ iblisinin 15 Temmuz darbe kalkışmasını hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini vurgulayan Sedef, bu kalkışmanın aslında Türkiye'yi işgal hareketi olduğunu söyledi.
Türkiye'nin sıkıntılarla mücadele ederken ülkücülerin yaşananlara seyirci kalmasının beklenemeyeceğinin altını çizen MHP İl Başkanı Ethem Sedef, 16 Nisan arefesinde ülkücülere şu mesajı verdi:
"Türkiye’nin toparlanmasından, hukuki ve siyasi dengeye kavuşmasından yanayız. Milliyetçi-Ülkücü Hareket Türkiye’nin istiklaline bütün dava ve ülküdaşlarıyla sahip çıkacak, Türk-İslam ülküsünün istiklali, güçlü bir şekilde temsil ve hak ettiği mertebelere gelmesi için evet de buluşacaktır. Toplumsal huzur ve asayişimizi çok ciddi ve ağır tehlikelere karşı yalnız bırakmıyor, evet diyoruz. Ruhumuz Ergenekon, irademiz evettir. Biz, Ne Mutlu Türküm Diyenlerin son kalesiyiz.
Bu sebeple hafta sonu gerçekleşecek olan referandum sürecinde Tüm Yozgat halkından yüksek bir katılımla sürecin tamamlanmasına katkı sağlamalarını bekliyoruz. Evet diyende bizdendir Hayır diyende. Toplumun kutuplaştırılması ve ayrışması kimseye fayda sağlamayacaktır. Sandığa gidiniz ve iradenizi yansıtınız.
Teşkilat olarak 16 Nisan Pazar günü teyakkuzda olacağız. Sandık görevlilerimiz, okul görevlilerimiz, mahalle görevlilerimiz Yozgat halkının hizmetinde, seçim güvenliğinin sağlanmasında katkı sağlayıcı olacaktır. Dünümüz Türk, bugünümüz Türk, geleceğimiz Türk’tür. Ötüken’deki ülküyüz.Şehitlerin duasındayız.Göz nuruyuz, sevda türküsüyüz."

MHP TARİHİ BİR 
ROL ÜSTLENDİ
MHP Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu da açıklamasında sona yaklaşılan referandum sürecinde Türkiye’nin yararına çalıştıklarını söyledi.
MHP’nin her zaman Türkiye’nin yararı ve geleceği adına adımlar attığını ve bu uğurda yapılması gereken her şeyi yaptığını kaydeden Irgatoğlu, MHP’nin 16 Nisan sürecinde tarihi bir rol üstlendiğini söyledi.  Irgatoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana gelinen süreçte MHP’nin devletinin ve milletinin yanında ülkesinin bekası için meydanları boş bırakmadığını, bundan sonraki süreçte de yine aynı istikrar ve kararlılıkla çalışacağını dile getirdi.  Referandum sürecinde yaşananların kirli söylemlere alet edildiğini dile getiren Irgatoğlu, “Biz Türk milleti olarak birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi, içeride ve dışarıdaki düşmanlarımıza göstermiş bulunmaktayız. Ancak bizim bu kardeşliğimizi kirli emlerline alet ederek çeşitli iftiralar atanlar mevcut. Ve olmaya da devam edecek. Bizler Türk milleti olarak kardeşliğimizi birliğimizi kimsenin kötü emellerine alet ettirmeyeceğiz. MHP bu noktada kararlılıkla yoluna devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim