AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı hemşerimiz Avukat Hurşit Yıldırım, yoğun seçim çalışmasının sonucunu milletvekili seçilerek aldı. Yıldırım hemşerilerinden aldığı güç ve destekle 15’inci sıradan meclise girdi.

Seçim çalışmaları döneminde gittiği her yerde yaptığı istişareler sonucunda MHP’li CHP’li ve daha birçok farklı görüşe sahip olan Yozgatlı hemşerilerinin ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteğini alan AK Parti İstanbul 1’nci bölge milletvekili Adayı Avukat Hurşit Yıldırım, 1 Kasım genel seçimlerinden büyük bir zaferle çıktı.

İstanbul ilinin Anadolu yakasındaki tüm ilçelerini karış karış gezen Hurşit Yıldırım kendi oyunu bileğinin hakkıyla kazanmak için İstanbul 1’inci bölgede gece gündüz çalışarak taşra yerler olan Şile, Ağva gibi merkezlerdeki vatandaşlara kadar ulaştı. 

Tüm Yozgatlıların Ankara’da sesi soluğu olacağını belirten Yıldırım,yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Seçim çalışmalarım sırasında desteklerini benden esirgemeyen, benden ve partimden hiçbir zaman umudunu kaybetmeyen sevgili Yozgatlı hemşerilerime, farklı siyasi görüşlere sahip olan sevgili dostlarıma, ziyaretlerim sırasında desteklerini hep hissettiğim Yozgat ilimizin İstanbul’daki sesi soluğu olan sivil toplum kuruluşlarına, verdiğimiz emeğin karşılığını birlikte aldığımızın inancında olsunlar. Bundan sonra hepinizin ve sevgili Yozgatlı hemşerilerimin Ankara’da sesi olacağım” dedi.

HURŞİT YILDIRIM KİMDİR?

1974 yılında Yozgat’ta doğdu. İlkokulu Kırşehir’de,orta öğretimini Yozgat’da tamamladı.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Öğrencilik yıllarında sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında yer aldı. İstanbul Yozgatlılar Derneği Genel Sekreterliği görevinde bulundu. 

AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatında 2002-2004 yılları arasında Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı , 2003 Siirt Seçimlerinde Siirt/Pervari SKM Başkanlığı çalışmasında bulundu. 

2004 mahalli idareler seçiminde Kadıköy Belediyesi 5. seçim döneminde Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Av. Hurşit Yıldırım aynı zamanda Ak Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı’nda Tanıtım Medya Birim Başkanlığı ve Seçim İşleri Birim Başkanlığı görevinde bulundu. 

Akabinde AK Parti İstanbul İl Yedek Yönetim Kurulu üyeliği ve Anadolu Yakası Seçim İşleri Bölge Başkanlığı görevini yürüttü. 

Avukat Hurşit Yıldırım Hukukçular Derneği İle Uhub (Uluslar arası Hukukçular Birliği) üyesidir. İnsan Hakları Kurul üyeliği yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.15 yıldır Kadıköy’de serbest avukatlık yapmaktadır.

Editör: TE Bilişim